Man kan ikke være fodboldekspert på TV 2 og samtidigt være med til at promovere Dubai.

Derfor stopper den tidligere landsholdsstjerne Brian Laudrup nu som ekspert på kanalens dækning af det danske fodboldlandshold.

- Vi er sammen med Brian Laudrup blevet enige om at stoppe samarbejdet, fordi det ikke er foreneligt med den kampagne, han deltager i lige nu.

- Vi vil gerne takke Brian for hans indsigt og bidrag til herrelandsholdskampene på TV 2, siger sportschef Frederik Lauesen til kanalens hjemmeside.

Ifølge TV 2 stopper samarbejdet øjeblikkeligt, og Laudrup er ikke på sidelinjen, når landsholdet møder Kroatien og Frankrig i Nations League i den kommende tid.

Brian Laudrup er med til at promovere Dubai i forbindelse med en kampagne for emiratet op til VM i fodbold hos nærtliggende Qatar.

Både Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, som Dubai ligger i, har fået kritik for at være på kant med menneskerettighederne.

I en video på Visit Dubais hjemmeside kan man se og høre ham fortælle om sin legendariske jubelscene efter sin scoring mod Brasilien ved VM i 1998.

53-årige Laudrup taler også i rosende vendinger om omgivelserne i Dubai, der forventes at huse en del af de fans, der skal til VM i Qatar.

I et skriftligt svar til B.T. fredag påpegede Laudrup blandt andet, at 65.000 danskere årligt er blandt de 14 millioner turister i Dubai, hvis kampagne bærer navnet "Where the world celebrates".

- I den forbindelse kan fodbold i almindelighed og et VM i særdeleshed noget særligt. Mennesker og kulturer fra hele verden kan være samlet om en begivenhed, hvor de både støtter deres eget land og samtidig kommer i kontakt med folk fra andre nationer.

- Derfor tror jeg på, at vi lærer mere af at være sammen end at holde afstand fra hinanden, lød det blandt andet fra Laudrup til B.T.

/ritzau/