Oscar 2016 var en vild omgang. Og der skete rigtig meget i løbet af en nat i filmindustriens navn. Først med den røde løber og siden med selve prisuddelingen.

Her i artiklen kan du løbende se billeder, tweets, læse om favoritter og meget mere.

Endelig en Leonardo-Oscar
Så skete det endelig, må man næsten sige. Leonardo DiCaprio har vundet sin Oscar. I sjette forsøg lykkedes det for 'The Revenant'-stjernen at få den Oscar, som mange mener, han efterhånden har fortjent i nogle år.

Det var også en tydeligt lettet DiCaprio, som var på scenen og modtage den gyldne og flygtige statuette.

DiCaprio brugte en stor del af sin takketale på at snakke om klimaforandringer, som skuespilleren mener, skal handles på så hurtigt som muligt.

Bedste film blev en kæmpe overraskelse
Det blev ikke som ventet 'The Revenant', som løb med prisen for bedste film. I stedet blev det filmen 'Spotlight', som meget overraskende vandt prisen.

Den var der ikke mange, der havde set komme. Dog kan 'The Revenant'-instruktøren Alejandro G. Inárritu glæde sig over, at han løb med prisen for bedste instruktør.

Ingen Oscar til 'Krigen'
Danmark vandt ingen Oscar i denne omgang. Tobias Lindholms 'Krigen' må nøjes med æren af at have været nomineret. For Oscaren for bedste ikke engelsksprogede film gik, som forventet, til den ungarske 'Son of Saul'.

I lang tid har 'Son of Saul' været storfavoritten til at løbe med netop den Oscar. Og derfor var det heller ikke en overraskelse, at det danske bidrag ikke vandt den gyldne statuette.

Ingen dansk Oscar for dokumentarfilm
Øv! Desværre blev det ikke til en Oscar til Joshua Oppenheimer og den danskproducerede dokumentarfilm 'The Look of Silence' for bedste dokumentarfilm.

Heller ikke anden gang lykkedes det for Joshua Oppenheimer at vinde en Oscar for en dokumentarfilm. Første gang Oppenheimer var nomineret med en danskproduceret film var tilbage i 2013, hvor filmen 'The Act of Killing' var nomineret, men ikke vandt en Oscar.

I stedet blev det 'Amy' og den afdøde musikstjerne Amy Winehouse, som løb med den gyldne statuette.

Bedste kvindelige hovedrolle
Helt som ventet var det Brie Larson, som løb med titlen som bedste kvindelige hovedrolle.

Hun modtog prisen for sin rolle i filmen 'Room'. Brie Larson har længe været storfavoritten til at løbe med oscar-statuetten, og den favoritværdighed levede hun helt op til.

Svensk skønhed vinder en Oscar
Svenske Alicia Vikander vinder en Oscar for bedste kvindelige birolle i filmen 'The Danish Girl'. Hun var i den grad påvirket af situationen, og virkede til at være på vej mod tårer under hele takketalen.

Inden spåede BTs filmekspert Henning Høeg, at den svenske kvinde, som fik sit gennembrud med sin rolle i 'En Kongelig Affære', ville vinde:

'Alicia Vikander vinder for sin rolle i 'Den danske pige'. Og det er fuldt fortjent. Hendes kærlighed til kæresten, der skrifter køn er dybt rørende. Man kan mærke smerten of kræligheden. Og Alicia ér simpelthen årets bedste skuespillerinde.'

Sam Smith hylder homoseksuelle i takketale
Sangeren Sam Smith vandt en Oscar for bedste sang med James Bond-sangen 'Writing's on the Wall'.

I takketalen sagde Sam Smith, at han havde læst et sted, at der endnu ikke havde været en homoseksuel mand, som er ude af skabet, der har vundet en Oscar. Og derfor var han meget stolt af, uanset om det var sandt, at han som homoseksuel havde vundet prisen.

Mad Max en af aftenens store vindere
'Mad Max: Fury Road' løber med en stor del af de tekniske priser. Og det betyder, at filmen allerede tidligt på aftenen/natten kunne kåres til en af dette års helt store vindere.

Priserne til filmen inkluderede blandt andet kostume, filmklipning, bedste lydklipning og lydmixing. I skrivende stund er filmen oppe på seks priser.

Sorte bør have deres egne priser
Showet begyndte med Chris Rock, som spillede hårdt ud mod manglen på sorte, der er nomineret til en Oscar. Han jokede blandt andet med, at sorte skuespillere bør have deres egen kategori, så de kan vinde en Oscar.

Flere steder på nettet roses åbningsmonologen.

Titanic-genforening på den røde løber
Et af årets helt store øjeblikke på den røde løber var da Kate Winslet og Leonardo DiCaprio ankom på den røde løber sammen. Et ægte 'awww'-øjeblik.

Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Svensker stjæler showet
Allerede tidligt på aftenen har en bekendt af dansk film den svenske skuespillerinde Alicia Vikander stjålet showet. det gjorde hun, da hun ankom på den røde løber i en gul kjole.

Alicia Vikander blev blandt andet kendt i Danmark for sin rolle i 'En Kongelig Affære'. Og her til aften er hun nomineret til en Oscar for bedste kvindelige birolle for sin rolle i 'Den danske pige'.

Du kan se et udvalg af de forskellige mediers tweets om Alicia Vikander herunder. Flere af dem har lagt mærke til, at Alicia Vikander har en slående lighed med Belle fra Disney-klassikeren 'Skønheden og Udyret'.

Alicia Vikander
Alicia Vikander Foto: AFP
Vis mere

En anden, der stjal en stor del af opmærksomheden på den røde løber var to gange Oscar-vinder Cate Blanchett. Hun mødte op i en lys-grøn sag, som hurtigt blev et samtaleemne på Twitter.

Cate Blanchett
Cate Blanchett Foto: AFP
Vis mere

Danske nominerede
I denne omgang er vi så heldige at have hele to danske film nominerede. Det er Tobias Lindholms 'Krigen' og Joshua Oppenheimers 'The Look of Silence'.

Og det danske hold er klar. På billedet herunder kan du se hele den danske delegation.

Samtidig kan du også se et kort overblik over tidligere danske Oscar-vindere i bunden af artiklen.

Det store samtaleemne i forbindelse med årets Oscar er ikke overraskende, om Leonardo DiCaprio endelig får sig en gylden statuette. Den populære skuespiller, som er nomineret for bedste mandlig skuespiller i år for sin rolle i 'The Revenant', har lavet mange mindeværdige film gennem årene. Dem kan få et hurtigt tilbageblik på herunder.