TV 2's mellemøstkorrespondent Steffen Jensen finder det 'sjovt og sært', at sagen om schæferhunden Thor har sat dagsorden i de danske medier.

Alt imens det danske mediebillede de sidste dage har været indhyllet i historier om den aflivnings-dømte hund Thor, har TV 2's mellemøstkorrespondent Steffen Jensen fra sin faste plads i Mellemøstens konfliktområder set lidt undrende til.

For hvordan kan en historie om en hund pludselig være tophistorie en del af landets største medier, når mennesker rundt omkring i verden lever i krig, nød og elendighed? De spørgsmål stillede Steffen Jensen i går indirekte på sin facebook-profil i en ironisk opdatering.

Han starter med at opridse nogle af de elendigheder, der foregår i landene omkring ham i øjeblikket (Egypten, Israel og Syrien, red.), og fortæller så, at han med sit nye TV 2 Play-abonnement netop har set dagens nyhedsudsendelser.

- Jeg har lige set et indslag om schæferhunden Thor, som er blevet kidnappet fra en hundepension af en politimand!?! Eller en mand forklædt som politibetjent. Hunden skulle øjensynligt aflives, hvilket, fik jeg at vide, har startet en mindre folkebevægelse, som vil forhindre aflivningen. (Det arabiske Forår er sandelig kommet til Danmark!), skriver Steffen Jensen, før han senere i opdateringen afslutter:

- Jens Gaardbo (nyhedsvært, red.) opfordrede efter nyhedsindslaget seerne til at være på vagt: "Ser I en politimand med en schæferhund, så meld det straks til politiet!" Hold da op hvor jeg elsker Danmark. Vi har verdens ALLERBEDSTE nyheder, skriver Steffen Jensen. Steffen Jensens indlæg har medført tilkendegivelser under tråden og over 500 'synes godt om'.

Hovedpersonen fortæller dog bt.dk, at han ikke er ude efter at lange ud efter nogen, men at han oprigtig talt synes, at det er 'sjovt og sært', at den slags historier pludselig får så stor gennemslagskraft.

- Jeg skal selvfølgelig ikke bestemme, hvad folk går op i, og det er jeg heller ikke ude på. Men for korrespondenter som mig selv, der altid er i konfliktområder, er det jo svært at forholde sig til, at sådan en historie er øverst på dagsordenen. Men sådan er det jo. Som journalist kender man det fænomen rigtig godt, siger Steffen Jensen og fortsætter:

- Jeg kan huske, da jeg i sin tid gik på journalisthøjskolen, der talte man om, at folk kan have svært ved at forholde sig til et stykke journalistik om død og ødelæggelse i Afrika, men at hvis det pludselig blev besluttet, at alle duerne skulle fjernes fra Rådhuspladsen, så ville der være ramaskrig. Pludselig er det tæt på, og så kan folk forholde sig til det. Og sådan er det også lidt i den her sag, siger Steffen Jensen til bt.dk.

Han gentager dog, at Facebook-opdateringen ikke som sådan er ment som en kritik, men måske lidt bedre kan opfattes som en udmelding, der kan give lidt stof til eftertanke.

- Jeg kan godt lide at lave opdateringer om medier. Det er sundt, når medierne reflekterer over sig selv. I det her tilfælde kan man jo sige, at der de sidste år har været så meget snak om, at niveauet i journaliststanden er faldene og der har været meget kritik. Men i sådan en situation som den her, der er læsere og seere jo med til, at den her sag pludselig rydder alle flader, siger Steffen Jensen og fortsætter:

- Medierne har oplevet massiv interesse for den her sag, og det er man jo også nødt til at lade sig diktere lidt af i den moderne medieverden. Men der kunne man jo så sige, at mediebrugere måske bør være lidt mere kritiske og forlange historier og journalistik på et lidt højere niveau. I den her sag har medierne jo givet brugerne det, de vil have, siger Steffen Jensen.

Han understreger dog igen, at opdateringen bare er hans egen syn på sagen.

- Jeg er jo utilfreds med så meget. Jeg mener jo også, at det er helt galt, at man kan finde på at flytte en nyhedsudsendelse til fordel for en håndboldkamp. Men sådan er det jo. Det er min personlige holdning, og det er ikke fordi, at jeg ønsker at pådutte den nogen som helst, siger Steffen Jensen til bt.dk.