Hvis tv-serien House of Cards foregik på Christiansborg, så ville det nok se nogenlunde sådan her ud.

Forestil dig Lars Løkke Rasmussen med samme politiske stil som Frank Underwood, Kevin Spaceys figur fra tv-serien House of Cards.... Nej vel.

Netflix-hittet 'House of Cards' har gået sin sejrsgang over hele verden og har fået masser af seriefans til at elske amerikansk politik.

SE VIDEOEN ØVERST I ARTIKLEN

To danske gutter er så store fans af tv-serien, at de har lavet deres egen intro til 'House of Cards', hvis serien vel at mærke foregik på Borgen og ikke i Det Hvide Hus. Samtidig er videoen også er en hyldest til København.

»Videoen udsprang af vores kærlighed til serien. Men ligeså meget, hvis ikke mere kærlighed til København og den kultur, arkitektur og stemning byen har at byde på. Men bestemt også for at vise København fra nogle af byens andre sider« siger Christian Heldbo Wienberg, der har lavet filmen sammen med Julius Varlid Bech.

Ikke kun de pæne sider
De to unge københavnere arbejder begge i filmbranchen. Sammen har de i deres fritid cyklet København tynd for at finde de helt rigtige locations til videoen, og de har næsten følt sig som turister i egen by.

»Ironisk nok var det vigtigt for os, at det ikke var en poleret og 'turistvenlig' skildring af byen. House of Cards skildrer det Washington D.C., som er under overfladen. Billederne er upolerede, snuskede og har en stemning af skyggesiden ved urbanisering. Byens grafitti, affald og urbane industrialisering er ikke gemt væk. En direkte parallel til serien, som symbolsk viser skyggesiderne bag det 'stolte demokrati',« siger Christian Heldbo Wienberg.