Da Jes Dorph og kollegaen Kim Bildsøe i aftes tog en dukkert i Nordhavns mørke havnebassin, var de på forhånd advaret om, at vandet sandsynligvis var inficeret med sygdomsfremkaldende E-coli bakterier.

- Jo vi vidste godt, at der var bakterier i vandet, men både Kim Bildsøe og jeg har svømmet mange mærkelige steder, blandt andet har jeg badet i Nilen, så det her kunne vi sagtens klare, siger Jes Dorph til Bt.dk dagen efter vandgangen.De to Tv-værters tur i Nordhavn blev en realitet, da indsamlingshowet til fordel for Afrika først passerede 50mio kr, der var Kim Bildsøes grænse og siden 60mio kr, der var grænsen for hvornår Jes Dorph ville hoppe i vandet.

Showet samlede i alt 110 mio kr ind, og derfor måtte også de kvindelige værter ved showet Cecilie Frøkjær og Puk Elgård en tur i det mørke vand.

- Kim og mig havde allerede snakket om at hoppe i vandet i mandags, men det var først i løbet af lørdagen, at pigerne bliver præsenteret for ideén, fortæller Jes Dorph til Bt.dk.

Men selvom den kåde Tv-vært tog dukkerten i bakteriesuppen uden de helt store bekymringer, så tog han dog aligevel sin kone med på råd inden han sprang i.

- Min kone er læge, og hun sagde, at vi hvis bare vi lod være med at sluge vandet og ikke havde nogen åbne sår, så skulle vi ikke være nervøse. Men vi var jo godt klar over, at det var noget værre lort vi hoppede ned i, siger Jes Dorph med et grin.

Typiske symptomer på en infektion med coli-bakterier er almen utilpashed, diaré, ondt i maven, evt. kvalme, opkastning og/eller feber og ledsymptomer, skriver Statens Seruminstitut på sin hjemmeside.

Meldingen dagen derpå fra de kække Tv-værter er, at alle indtil videre er fit for fight.