D. 1. april er det 90 år siden, DR blev grundlagt under navnet Statsradiofonien. I den anledning inviterede BT 10 DR-legender til et brag af en 90 års fødselsdagsfest. Her blev fortalt sjove anekdoter og afsløret pinlige bommerter.

En af DRs ubetingede største succeser, Bamses Billedbog, om den store, gule og klodsede bamse og hans bedste ven kylling, blev skabt ved lidt af et pudsigt tilfælde.

Det fortalte 80-årige Mogens Vemmer, der arbejdede i DR fra 1953 til 2000 - de sidste 32 år som leder af børne- og ungdomsafdelingen - under middagen.

I starten af 80’erne var bl.a. Thomas Winding, Poul Nesgaard og tegneren Finn Bendtsen samlet hjemme hos Mogens Vemmer. De skulle lave en ny serie, der hed: ‘Døren går op, hvem kommer ind?’ Mogens’ kone serverede whiskey, og pludselig opstod ideen om Bamse.

I tv-klippet kan du høre, hvordan det gik til, da Bamse og Kylling blev opfundet

90 års fødselsdagsfesten fandt sted i Berlingske Medias såkaldte Gamle stuer, der husede verdens ældste avisredaktion i 1749.
De inviterede gæster var: Mogens Vemmer, mangeårig, navnkundig B&U-chef, manden der opfandt dansk børne-tv. Og radio- og tv-værterne Jørgen de Mylius, Hans Otto Bisgaard, Svend Gehrs, Carsten Werge (nu viasat), Monica Krog-Meyer, tv-værten Poul Thomsen og Helle Bygum og den nuværende Radio 24/7 direktør, Mikael Bertelsen.

I BT Plus kan du møde alle de 10 DR-legender, som var med til 90 års fødselsdagen, og få endnu flere af de sjove anekdoter.