Det var i dén grad ’baking news’ (get it?), da Mette Blomsterberg tidligere i dag meddelte, at hun trækker sig som dommer i DRs ’Den store bagedyst’.

46-årige Blomsterberg, der har været med i det populære program i alle fem sæsoner, fortæller til dr.dk, at indspilningerne har taget hårdt på hende.

»Jeg har været meget mere træt og drænet for energi, når jeg kom hjem fra optagelserne. Og jeg kan bare mærke, at omkostningerne er blevet for store i forhold til det, jeg får ud af det. Jeg skal have fyldt min egen energitank op igen,« fortæller den nu tidligere dommer, der også driver en virksomhed i eget navn.

Søren Juul Baunsgaard, der er redaktør på ’Den store bagedyst’ fortæller til BT, at de er meget kede af Mette Blomsterbergs farvel, og at man endnu ikke har fundet hendes efterfølger.

»Mette er jo Mette! Hun er en fantastisk dommer og et fantastisk menneske, der i den grad har sat sit præg på optagelserne med sit gode humør, så jeg er super ærgerligt over, at hun stopper. På den anden side har jeg også stor respekt for, at hun er tro mod sig selv og dermed også programmet,« siger han.

Klar, parat, bag: Dommerne Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg samt værten Timm Vladimir er klar til endnu en omgang 'Den store bagedyst'.
Klar, parat, bag: Dommerne Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg samt værten Timm Vladimir er klar til endnu en omgang 'Den store bagedyst'. Foto: Carsten Mol
Vis mere

Han understreger, at Blomsterbergs exit ikke kommer til at betyde noget for den kommende omgang af Bagedysten.

»Det er planen, at programmet fortsætter som hidtil. Det er stadig så nyt, at vi ikke har en plan i skuffen for, hvad vi gør. Uagtet at det er møgærgerligt, så giver det os også nogle nye muligheder. Mette fylder meget i programmet, men vi går ikke ud og leder efter en kopi af hende,« tilføjer han.

Hvad leder I så efter?

»Vi har endnu ikke noget som helst konkret, vi er virkelig i en afsøgningsfase,« slår han fast.

Kunne det være en af de tidligere medvirkende?

»Det kan jeg slet ikke svare på. Der er ikke noget, der er afgjort på forhånd,« insisterer han.