Selvom det er forbundet med stor brandfare, så vælger hver anden dansker alligevel at oplade sin telefon om natten. Særligt dem med uoriginale opladere har for vane at gøre det, her er det nemlig to ud af tre, som forbinder telefonen med stikkontakten, når de sover.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Ifølge undersøgelsen er det særligt blandt danskere med uoriginale opladere, at det står slemt til, og det er et stort problem, da de uoriginale opladere ifølge undersøgelsen kan være decideret farlige at bruge, hvis man ikke har dem under opsyn,

'Det undrer mig, at så mange tager chancen og oplader telefonen om natten, selvom vi gang på gang ser, at det kan starte en brand. Både originale opladere, uoriginale opladere af lav kvalitet, elektronik med fejl i og enhedens varmeudvikling, kan øge brandrisikoen. Derfor bør man aldrig oplade telefonen om natten, da det vil være næsten umuligt at opdage, hvis en brand starter,' siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring, i pressemeddelelsen.

Undersøgelsen blev foretaget blandt 1166 danskere og viste, at hele 52 procent vælger at oplade telefonen om natten, mens 27 procent gør det om dagen. Af de adspurgte var det desuden 29 procent der kunne svare ja til, at de havde en uoriginal oplader i hjemmet.

Katastrofen kan heldigvis afværges ganske let, fortæller Henrik Sagild.

'Hvert år ser vi en del sager med brande, der er startet i elektronik. Blandt disse er der en håndfuld, der er startet ved opladning af mobiltelefoner, tablets eller computere. Vi har blandt andet set brande opstå, fordi en telefon under opladning var blevet lagt i sofaen under en pude. Dette skabte så meget varme, at der i sidste ende gik ild i sofaen. Dette kunne være undgået, hvis blot telefonen var lagt på en flade, der ikke var brandbar. Men man bør også holde øje med, om ledningen eller opladeren har synlige skader, da det også kan øge brandrisikoen.'