Et kraftigt regnvejr har lørdag bevæget sig ind over Danmark, og især i den sydvestlige del af landet er der faldet meget nedbør, oplyser vagtchef hos DMI Lars Henriksen til Ritzau.

Klik her og se mere video på localeyes.dk.

Den hvide jul kom aldrig rigtig på tale, og anden juledag har vejrguderne så valgt at sætte trumf på ved at vride den store karklud over det danske julelandskab.

Dagen igennem er der faldet kraftig regn i den sydlige del af landet, og i aften og nat er det nordjydernes tur til et ufrivilligt brusebad.

»Det regner meget mange steder, og det kommer til at regne en del i Nordjylland og Vendsyssel i løbet af aftenen,« konstaterer vagtchef hos DMI Lars Henriksen sidst på eftermiddagen over for Ritzau.

DMI's officielle målinger viser, at det har regnet mest i det sydvestlige Jylland, hvor der flere steder er faldet over 45 millimeter regn siden morgenstunden.

Hvis man sammenligner med, hvad de normal får i december, så ligger de omkring 79 millimeter. Så de steder, hvor der er faldet over 40 millimeter, har man fået en halv måneds regn på et halvt døgn.

»Det er meget, og det skaber problemer,« konstaterer Lars Henriksen.

På Lolland-Falster er der flere steder målt over 30 millimeter regn, mens regnmængderne på Sjælland har været værst i den vestlige del, hvor der er faldet mellem 20 og 30 millimeter.

Regnen forventes at fortsætte aftenen igennem - i Nordjylland kan regnen ifølge DMI endda gå over i slud eller sågar sne. Syd- og Sønderjylland får dog en lidt mere tør nat end resten af landet. De fleste steder vil temperaturen ligge lunt på omkring de 8-10 grader - på nær altså Nordjylland, som kan risikere en smule frost.

Brandvæsnet i Haderslev har udsendt en advarsel - og viser her hvorfor det er en god ide at flytte sine ting indenfor.

Har du billeder af oversvømmelserne? Så send dem meget gerne til os på 1929@bt.dk.