Se og Hørs kreditkortkilde, der én enkelt gang er blevet afhørt af Københavns Vestegns Politi, som efterforsker sagen, ønsker ikke at tale med politiet, så længe Aller Media, der udgiver Se og Hør, selv efterforsker sagen.

Den 45-årige it-specialist er selv blevet inviteret til at afgive forklaring til bladgigantens undersøgelse, men har afvist selskabet. Det oplyser hans advokat, Michael Juul Eriksen, der mener, at Aller Media efterforsker på egen hånd:

- Vi har takket nej til at deltage. Jeg finder det problematisk, at der tilsyneladende er en sideløbende efterforskning i forhold til politiets efterforskning. Og på den baggrund vil jeg meddele politiet at så længe, der sideløbende bliver tilvejebragt materiale, som vi ikke kan se, så ønsker min klient ikke at tale, før vi har set det materiale, der er kommet frem i Aller, siger han.

Den 45-årige it-specialist er en af de mest centrale personer i Se og Hør-skandalen, da det var ham, der fra 2008 og frem til slutningen af 2011 mod betaling levere dybt personlige oplysninger om kendte og kongeliges brug kreditkort til ugebladets journalister, der brugte oplysninger til artikler i bladet.

Michael Juul Eriksen mener ikke, at Aller Media, der som selskab er sigtet i sagen, kan begynde en efterforskning og ’afhøre’ vidner om det samme som politiet, på egen hånd.

Advokaten kalder det en ’efterforskning’, da han henviser til kommissoriet for undersøgelsen, hvor det beskrives, hvad Aller Medias eksterne eksperter skal undersøge. Og det er i grove træk, mener Michael Juul Eriksen, det samme som det politiet undersøger.

Juraprofessor ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, oplyser, at enhver privat virksomhed må lave den slags undersøgelser:

- Der er ikke noget i vejen for at spørge folk, der har viden om det, som er foregået, om de har lyst til at komme og tage en snak om det. Politiet har talt med kreditkortkilden, og som jeg kender politiets folk, så har de været rigtig langt rundt. Jeg vil tro, at politiet har en masse information, så det er nok begrænset, hvad kilden kan fortælle af nyt til andre. Men det kan selvfølgelig ikke afvises, siger han.

Men professor Lars Bo Langsted understreger, at man ikke må ‘modarbejde’ politiets efterforskning af sagen. Og hvis Aller Media får oplysninger, som politiet ikke har, så skal selskabet dele denne viden med politiet.

Aller Medias undersøgelse forventes at ligge klar i slutningen af juni, men som BT tidligere har fortalt, så er det op til bladgiganten selv, om undersøgelsen - eller dele af den - skal offentliggøres.