De mange danskere, der har fri fra arbejde torsdag og fredag i den kommende uge, må vente på sommerens genkomst. For først i næste weekenden vender det rigtig gode vejr tilbage.

Overvejer du også at børste støvet af grillen og finde dine udendørsspil frem fra garagen? Når det på torsdag er Kristi himmelfartsdag får vi desværre ikke helt den slags vejr, der er en fridag værdigt.

Det bliver gråt og kedeligt det meste af dagen, oplyser DMI. Men til gengæld kommer vi ikke til at fryse.

- Det sidste af noget regn vil passere landet, og så begynder vejret så småt at stabilisere sig senere på dagen. Temperaturmæssigt kan vi forvente mellem 13 og 18 grader, siger Klaus Larsen fra DMI til bt.dk.

DMI's meteorolog lover at vejret bliver bedre i løbet af fredagen, og når vi kommer til weekenden, kan vi kaste os over nogle af de aktiviteter i haven, som vi drømte om at bruge Kristi Himmelfartsferien på.

- Fredag får vi op til 20 graders varme, nogen sol og tørt vejr. Lørdagens vejr afhænger af højtrykket, men det bliver noget pænere end torsdag og fredag. Skyer kan selvfølgelig ikke udelukkes, men det ser umiddelbart lovene ud. Søndag vil i store træk ligne lørdag - sol og op til 23 grader, siger Klaus Larsen.