Er du interesseret i Danmarks dyreste lejlighed, skal du for en gangs skyld ikke lægge vejen forbi Tuborg Havnepark i Hellerup.

I dag blev der nemlig sat prisrekord på ejerlejlighedsmarkedet med udbuddet af en 23 mio. kr. dyr bolig på Amagertorv i København. Det skriver boligportalen Boliga.dk.

111dklejlighed

Udbudsprisen er den højeste, der nogensinde er registreret i hovedstaden, og ikke overraskende er det en særdeles luksuriøs bolig, man får fingre i, hvis man altså hører til den beskedne køberskare, der har råd til at lægge beløbet.

Stor, privat tagterrasse

Ifølge liebhavermægleren Kristian Lützau er der tale om en nyoprettet penthouselejlighed uden bopælspligt med en 93 kvadratmeter privat tagterrasse.

Det interessante ved lejligheden er ydermere, at den er uden bopælspligt, hvilket kan tiltrække udenlandsdanskere.

- Den kan være interessant for udenlandsdanskere, der bare vil have en fed lejlighed centralt i København, når man er på besøg, siger Kristian Lützau til bt.dk.

111dklejlighed

Lejligheden ligger i samme bygning som den helt nyåbnede og eksklusive Louis Vuitton-forretning.

- Hvis man skal sammenligne lejligheden med noget, så skal man forestille sig, at man tager den dyreste bil og fylder den med alt det ekstraudstyr, man kan - og så fylder man lidt ekstra oveni, siger han Kristian Lützau.

Fra boligen er der udsigt til Storkespringvandet, kanalen og Christiansborg, og elevatoren går direkte til lejligheden, som derudover kan byde på gæstetoilet, soveværelse med eget badeværelse, åbent køkken med spiseafdeling, stor stue med flere opholdsafdelinger, gaspejs, kontor og seks franske altaner.

Desuden er der genvindingsanlæg, aircondition, gulvvarme, 100 pct. usynlige stealth-højttalere og snedkerkøkken i røget eg.

Ifølge standardberegningen koster det ca. 120.000 kr. brutto om måneden af bo i lejligheden, men først efter man har lagt en udbetaling på 1.150.000 kr.

74 procent højere pris

Selve boligen er på 211 kvadratmeter.

Da salgskvadratmeterprisen i indre by ifølge Boligas seneste statistikker ligger på godt 28.000 kroner, er der altså tale om en lejlighed, der er udbudt til en pris, som er ca. 74 procent højere end salgsgennemsnittet i området.

Inden for de seneste fem år er kun en enkelt anden lejlighed blevet sat til salg for et højere beløb.

Det var i maj 2011, hvor 6.salen i Tuborg Havnepark 16 kom på markedet med et prisskilt på 24,5 mio. kr. Den blev solgt i august samme år for 22 mio. kr..

Se Danmarks dyreste lejlighed her.