Der er netop blevet rejst en sag mod den populære og ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time, der gratis lader brugerne se de nyeste film og TV-serier. Det er en kompleks sag, siger Bagmandspolitiet.

Det er nemt, gratis og ganske ulovligt. Med nogle få klik kan man installere streamingtjenesten Popcorn Time på sin computer, hvorefter de nyeste biograffilm og TV-serier er frit tilgængelige i den bedste kvalitet. Men det skal være slut med, at danskerne kan boltre sig i streamingtjenestens ulovlige herligheder, mener RettighedsAlliancen.

Derfor er den ulovlige tjeneste blevet politianmeldt streamingtjenesten til Bagmandspolitiet, der nu er gået ind i sagen.

»Vi vil så vidt muligt lukke ned for Popcorn Time. Det er vigtigt, at vi guider brugerne hen til de lovlige tjenester, fordi det er med til at stimulere forretningerne. Det betyder, at skuespillere og filmproducenter også får nogle penge ud af det. Man skal tænke på, at en dansk spillefilm kan koste i omegnen af 25 mio. kr. at producere, så der er nogle penge, som skal hentes hjem,« siger Maria Fredenslund, leder af RettighedsAlliancen.

Du vil måske også synes om:

Læs også:

Læs også:

Den ulovlige streamingtjeneste Popcorn fungerer ved, at brugeren downloader et program, som minder om streamingtjenester som Netflix og HBO.

Forskellen er – ud over at det er ulovligt og gratis – at de helt nye premierefilm også er tilgængelige.

Popcorn Time er gennem den seneste tid blevet særdeles populær. Så populær, at den verdensomspændende streamingtjeneste Netflix opfatter Popcorn Time som en af sine allerstørste konkurrenter. Senest har en undersøgelse fra medie- og kommunikationsbureauet Mindshare vist, at næsten 12 pct. af de 15-29-årige danskere benytter sig af den ulovlige Popcorn Time-tjeneste.

Adgang blokeret i England

Danmark er ikke det første sted, hvor myndighederne har blæst til kamp mod den fikse streamingtjeneste. Torsdag har højesteretten i England pålagt en række tele- og internetudbydere at blokere for adgangen til de sider, hvor man kan downloade programmet, der giver adgang til at streame film i tusindtal. »Pointen med Popcorn Time er at krænke ophavsretten. Popcorn Time har ikke noget lovligt formål,« lød det fra dommeren.

Hos RettighedsAlliancen arbejder man for en lignende løsning i Danmark.

»Udfordringen er, at man ikke kan identificere bagmanden bag den ulovlige streamingtjeneste. Derfor må vi finde nogle alternative metoder til at komme kriminaliteten til livs,« siger Maria Fredenslund.

Stor og kompleks sag

Statsadvokaten For Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – også kaldet Bagmandspolitiet – bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse af Popcorn Time. Senioranklager Dorte Frandsen vil ikke kommentere den konkrete sag af hensyn til efterforskningen, men siger:

»Vi anser det for en stor og kompleks sag med grænseoverskridende elementer. Den generelle udfordring i denne type sager er at identificere bagmændene, da der ofte er tale om netværk, der strækker sig over flere landegrænser«.