16 mennesker måtte onsdag kort efter middag evakueres fra Djurs Sommerlands helt store attraktion - rutsjebanen Piraten.

Men onsdagens driftstop er langt fra en enlig svale.

Hele tre gange siden forlystelsesparken åbnede 7 maj, har Piraten haft tekniske stop, hvor gæsterne to og to er ledt ned af en trappe. Ingen er kommer til skade.Sommerlandets direktør Henrik B. Jensen ærgrer sig over de mange stop, men forsikrer, er forlystelsen er ganske sikker. Faktisk er de mange stop et udtryk netop for sikkerheden.

-  Der er absolut ikke noget at være bange for. Piraten er en utrolig teknisk kompliceret forlystelse og har et omfattende sikkerhedssystem, og derfor reagerer mekanikken på alt. Så hvis for eksempel vognens bliver trukket op af liften med 0,1 km hurtigere i timen end den skal, så kræver det en teknisk undersøgelse, siger Henrik B. Jensen til bt.dk

Djurs-direktøren er ikke bekymret for, at gæsterne bliver nervøse for at sætte sig op i den heftige rutsjebane, der når en tophastighed 90 km/t. Desværre kan han ikke love, at det ikke vil ske igen.

- Vi vil gøre alt for at undgå sådan noget her, men det er meget svært, og jeg kan ikke love, at det ikke vil ske igen.  Men når det er sagt, så er det jo bedst at systemet er ultra opmærksom, så vi ikke ser nogle ulykker, siger Henrik B. Jensen.

- Der er klart, at vi på ingen måde er glade for, at nogle af vores forlystelser står stille. Sådan er det nu en gang i en forlystelsespark, fortsætter han.

 På trods af mekanikernes ihærdige forsøg på at få forlysten op at køre igen, er det onsdag aften kl.19 endnu ikke lykkes.