Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet Akutmedicinsk Kommunikationscenter hvor man blandt andet besvarer opkald på 112 og 1813 Sygeplejersker
Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet Akutmedicinsk Kommunikationscenter hvor man blandt andet besvarer opkald på 112 og 1813 Sygeplejersker Foto: Nils Meilvang
Region Hovedstaden kunne tirsdag aften berette, at fire læger har chikaneret den nye 1813-akuttelefon med mere end 255 opkald.

Navnene på de fire læger kendes endnu ikke tirsdag aften, men i en debattråd på Facebook i en gruppe for praktiserende læger har en kommentar fra praktiserende læge i Frederikshavn Mads Søndergaard fået opmærksomhed. Han har skrevet om taletidskort, der ikke kan spores, i forbindelse med en debat om 1813-ordningen.

Han afviser dog fuldstændig, at han skulle have opfordret til at bruge taletidskort, for at undgå at blive identificeret ved såkaldte chikane-opkald til 1813.

- Jeg beklager dybt, at mit indlæg på Facebook er blevet misforstået, for jeg tager stor afstand fra, hvad de fire læger har gjort. Min tanke med indlægget var at undgå, at medlemmer af PLO (Praktiserende Lægers Organisation, red.) skulle begynde at dumme sig. Jeg ved som aktiv vagtlæge i Nordjylland, at alle numre bliver registreret, så det ville være direkte dumt, siger Mads Søndergaard.

Han opfordrer desuden på det kraftigste de fire læger, som han intet kendskab har til, til at melde sig selv.

- 1813-ordningen har problemer nok og jeg håber virkelig, at de fire læger melder sig selv. Men selv kunne jeg ikke drømme om at blokere telefonerne og risikere patienternes sikkerhed. Det er helt vanvittigt og imod mit lægeløfte, siger Mads Søndergaard.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.