RETTELSE: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Karsten Ree Holding B ejes af de tre sønner William, Oliver og Christian Ree, der hver har 25 procent, og af Karsten Ree der fortsat ejer fem procent, mens hans datter, Rikke Ree, ikke er på listen over ejere. Det sidste var forkert. Af det Centrale Virksomhedsregister fremgår det, at Rikke Ree ejer 10-15 procent af aktierne i Karsten Ree Holding B. Overskriften på denne artikel lød "Karsten Ree deler ud af formuen: Sønnerne får millioner - datteren forbigået". Dette var forkert, idet Rikke Ree er en del af ejerkredsen. Der er iøvrigt ikke tale om et arveforhold, men om at børnene af Karsten Ree har købt sig ind i selskabet.

Karsten Ree fører virksomheden videre til sine børn, men han vil stadig bestemme.

Tiden er inde. 70-årige Karsten Ree, der har været plaget af både en blodprop og kræft i blæren, overdrager nu sit milliardforetagende til sine børn.

Karsten Ree trådte ind i klubben af Danmarks rigeste, da han i 2008 solgte sit livsværk Den Blå Avis for 2,1 milliarder kroner til amerikanske eBay. Det sidste par år er han blevet et kendt ansigt, efter Kanal 5 har vist et realityprogram om hans ægteskab med Oddset-baben Janni Christensen.

Kun sønnerne skal eje

Generationsskiftet har været længe undervejs. I oktober sidste år delte han virksomheden op i tre dele. Nu er børnene blevet medejere af et af de tre hovedselskaber, der har fået navnet Karsten Ree Holding B ApS. Alligevel ligger magten stadig hos Karsten Ree, fordi han beholder stemmemajoriteten.

»Jeg styrer det stadig, så længe jeg er frisk,« siger Karsten Ree over telefonen fra sit landsted i Kenya i Afrika, hvor han i øjeblikket tilbringer tiden på safari med sin hustru.

Det hovedselskab, som børnene bliver en del af, har ejerandele i 14 firmaer, der spænder vidt, fra biludlejning til et shippingfirma. Alt er faldet på plads, efter Skat netop har sagt god for familiens værdiansættelse af de mange selskaber i koncernen.

Ifølge virksomhedens data ejer de tre sønner William, Oliver og Christian Ree nu hver ca. 25 procent. Karsten Ree ejer selv ca. 10 procent, mens hans datter, Rikke Ree, ejer ca. 15 procent.

Til det faktum, at datteren har en mindre ejeranddel, end sønnerne, siger Karsten Ree blot:

»Man skal ikke fordele magten og dermed pengene på for mange hoveder. Lad nu det ligge.«

BT har været i kontakt med Christian Ree, der siger, at ingen i familien ønsker at kommentere virksomhedsoverdragelsen. Selv siger han:

»Der er tale om et generationsskifte, hvor vi har købt os ind i selskabet. Der er ikke tale om et arveforhold.«

Karsten Rees aktiviteter - artiklen fortsætter under billedet:

Kræft- og legesyg

Karsten Ree, der fortsat ejer koncernens to andre hoved­selskaber alene, mærker stadig smerter i blæren efter sin kræftsygdom, som han stadig frygter vender tilbage. Men det får ham ikke til at arbejde mindre, og hans konkurrencegen driver ham stadig ud i nye eventyr. Som da han i forgårs besøgte en masai-landsby i Kenya.

»Jeg skulle hoppe om kap med nogle masai-krigere. Den mand, der hopper højest, får lov til at vælge den smukkeste kvinde, når han skal giftes. Så de ville jo se, hvor højt jeg kunne hoppe. Det var hårdt, især når man har en blære, der gør ondt,« fortæller Karsten Ree.

Om det er hans kræftsygdom, der nu får Ree til at føre virksomheden videre, vil han ikke svare på. Janni Christensen bakker kun op om, at hendes stenrige mand gerne vil holde sig i gang med både arbejde og livet på savannen:

»Det er netop vigtigt at holde sig aktiv, så man ikke sidder og tænker på sin sygdom. Det er positivt, han stadig kan være en del af alle de virksomheder, han ejer.«