Manden bag de 50.000 kroner for Ole Sohns afgang ønsker at provokere politisk og humoristisk for at udstille kommunister til salg. Men dusøren er ægte nok, siger jagtvåbenimportøren.

Carl Szabads kone ved endnu ikke, hvad hendes mand har rodet sig ud i. Det plejer at være hende, der siger stop, fortæller han, når hans krøllede hjerne pludselig får en idé, som skal føres ud i livet, koste hvad det vil.

Og direktøren for Jagt Danmark A/S har rodet sig ud i noget: På sin hjemmeside tilbyder han 50.000 kroner til den, der kan levere belastende dokumenter på Ole Sohn og bringe dem gamle kommunist til fald. Medierne har allerede kastet sig over historien.

- Det vidste jeg jo godt, I ville. Jeg har skrevet masser af seriøse læserbreve, men dem gider I jo ikke optage. Så nu har jeg lavet en politisk provokation, fortæller Carl Szabad.

LÆS OGSÅ:

Idéen opstod, da Sohn lod sig udnævne til erhvervsminister.

- Jeg har bagt på den et stykke tid. Hvis man tænker på, hvad kommunisterne har på samvittigheden, kan man da kun undre sig. Han må have vidst, at det system, han ønskede, ikke var et demokratisk system. Da det system så bryder sammen, bliver han pludselig demokrat.

Carls Szabads far flygtede fra Ungarn og kunne aldrig vende hjem til sit fædreland. Det har præget sønnens syn på kommunismen.

- Men der er også meget humor i det. Sohn har modtaget bunker af penge som kommunist. Hvis kommunistpartiet kan tage imod penge alle mulige steder fra, kunne der vel godt sidde en gammel kommunist et sted og tage imod 50.000 kroner fra mig for at levere belastende dokumenter på Ole Sohn. Jeg har ikke råd til mere end 50.000 kroner i mit firma, men Berlingske kunne da spæde til. Så kunne vi tilbyde en million.

Elgen i NordsjællandDirektøren har helt sikker sin egen lille fest over alt det postyr, hans gimmick skaber. Han håber også, det vil gøre hans forretning med import af jagtvåben mere kendt. Han har gjort det før:

-Vi opdagede også elgen i Nordsjælland …

Elgen i Nordsjælland?

- Det var én af mine kunders hunde, der opdagede den, pudsigt nok lige på den anden side af vejen, hvor min forretning ligger. Pludselig ville alle se og høre om elgen i Nordsjælland. Det er mit hidtil største mediestunt. Indtil nu altså. Det er jo egentlig imponerende: Jo dummere, desto bedre. Min kone plejer at forhindre mig i det, men når jeg går ude i firmaet, er hun der ikke til at holde øje med mig.

Men indignationen over Sohns fortid er skam ægte nok, forsikrer han, ligesom dusøren.

- Jeg kan virkelig ikke fordrage ham.