Sidste år vandt Soluna Samay det danske Melodi Grand Prix.
Sidste år vandt Soluna Samay det danske Melodi Grand Prix. Foto: Henning Bagger

De syv byer, som kræver i alt 625.000 kroner tilbage fra Danmarks Radio (DR) efter DR har droppet dem som medarrangører af Grand Prix-et i Herning i januar, kan ikke være sikre på at få pengene hos DR's GP-samarbejdspartner, firmaet Dansk Underholdnings Produktion (DUP).

Pengene blev indbetalt som led i en aftale om at de syv byer skulle være centrum for store Grand Prix-fester, og de syv byer blev derfor gjort til medarrangører af Grand Prix'et - men det har DR droppet. 

Ifølge den revisor der har revideret DUP's senest offentliggjorte regnskab kan dets eksistens være truet.

Revisionen rejser i årsrapporten for DUP fra 1. januar 2011 til 31.december 2011 tvivl om ledelsen kan realisere et projekt, der skal skaffe 4,9 mio. kroner til selskabet, der er hårdt presset på likviditeten.

Hvis de planer ikke realiseres er der 'en betydelig tvivl om hvorvidt selskabet vil kunne fortsætte sin drift', skriver registreret revisor John Ry i en erklæring i regnskabet.

Bt.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra manden bag Dansk Underholdnings Produktion (DUP), direktør Henrik Rud.

Det fremgår også af årsrapporten, at 'selskabet i strid med selskabsloven (har) ydet lån til selskabets ledelse og hovedanpartshaver'. Lånet er på 415.890 kr.

Årsrapporten viser også at DUP har måttet give realkreditinstitutter pant i grunde og bygninger for 2,85 mio. kr.. Danske Bank har pant i en motorbåd for 1,6 mio. kr., og der er også stillet sikkerhed i en Mercedes-Benz 320 CDI for 435.151 kr.

Samtidig afventer de syv byer tirsdag eftermiddag svar fra  Danmarks Radio (DR). Via en advokat har byerne blandt andet krævet pengene tilbage. Fem af de syv byer har indbetalt i alt 625.000 kr., som byerne kræver tilbagebetalt af DR.

- Men vores advokat har kun fået at vide, at DR nu vil gå ud i pressen med en reaktion, siger John Winther, hotelejer i Otterup og talsmand for de syv byer Otterup, Brønderslev, Varde, Hurup, Auning, Vamdrup og Kalundborg.

Overfor bt.dk fastslår Anders Kjærsgaard, chef for DR-salg, at man i DR er ked af de syv byers reaktion.

- Vi er utroligt kede af det, og lige nu arbejder vi på højtryk for at få løst sagen.

Er DR bekendt med, at i det senest offentliggjorte regnskab for DR's samarbejdspartner DUP rejser den eksterne revisor tvivl om firmaets mulighed for at overleve?

- Det er nyt for mig, og det vil vi selvfølgelig kigge på, siger Anders Kjærsgaard.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.