Jeg havde spurgt medarbejderne på BT, hvad denne klumme skulle handle om, og så foreslog en af de mandlige journalister, at jeg også bare kunne tage på sexmesse.

Woody Allen sagde engang, at sidste gang, han havde været oppe i en kvinde, var, da han besteg Frihedsgudinden. Nu er jeg lykkeligt gift, så jeg lider ikke samme afsavn, og eftersom jeg aldrig har været oppe i Frihedsgudinden, kender jeg ikke følelsen, selv om den givetvis har været svimlende.

Ligesom sex er det - mellem mennesker altså.

Derfor stod jeg også fredag eftermiddag i køen uden for Erotic World i Valby Hallen. Jeg havde spurgt medarbejderne på BT, hvad denne klumme skulle handle om, og så skrev de kvindelige reportere nærmest i kor: Den svære balance mellem rollen som topchef og far. Men jeg kunne ikke lige huske, hvad mine børn hedder, og så foreslog en af de mandlige journalister, at jeg også bare kunne tage på sexmesse.

Frelst -  Det emne ville give mig mindre hovedpine end børn og karriere. Og det kan vi mænd godt lide: at slippe billigt. Nu kunne jeg spankulere ind på mit livs første erotik-messe og oven i købet undskylde mig med, at det skam var for læsernes og menneskehedens skyld.

Derhjemme svarede min hustru hvast - hun har været min elskede i snart 40 år: »Nå, så kommer du til sexmesse før mig.«

På vej mod Valby syntes ingen at kunne se på mig, at jeg var på vej til erotik-messe; jeg havde også taget mit normale tøj på, ikke noget med at føjte rundt i min weekendkjole og stiletterne.

Jeg kom for tidligt – sådan som vi mænd nogle gange gør det i sexlivet – og nu frøs jeg med anstand sammen med 10-12 andre kvinder og mænd, der var ankommet til underlivets hellige haller i god tid. De lignede almindelige mennesker, men derfor kan de jo godt have haft frækt undertøj på. Køen voksede, og vi måtte vente en halv time på at komme ind, vist noget med brandmyndighedernes sidste tjek. Da jeg var sluppet ind, forstod jeg hvorfor: Herinde i de dunkende diskorytmer kunne der nok godt blive en anelse hedt. Groucho Marx havde ret i, at sex er kommet for at blive.

Jeg kunne både komme i swinger-lounges, se lesbiske show, købe pisk, få håndjern og ’date a doll’ – i fuld gummifigur. Det havde jeg ikke lige lyst til og stødte i stedet på en uniformeret kvinde med noget, der lignede en gasmaske fra Anden Verdenskrig, på hovedet. Synet virkede nogenlunde lige så ophidsende som at træde et rustent søm op i foden: det gjorde mere ondt end godt.

Jeg passerede en mand, der forhandlede med sin kæreste om en pakke med reb og gags: ’Jamen, jeg gider ikke købe den, hvis du ikke gider bruge den.’ Man forstod ham. Så ville det jo være penge ud ad vinduet. Jeg nåede også frem til klimakset i en forelæsning om, hvordan man begår sig i en swingerklub: Husk lige at spørge først – der kunne Trump vist lære noget.

Mest imponerende var opbuddet af dildoer. Jeg har aldrig set så mange på ét sted. Det var som at træde ind i et lummert maleri af Salvador Dali, så mange farver og surrealistiske former havde de. Hvis jeg skal være ærlig, var universet af vibratorer ikke frygteligt ophidsende. Nu er jeg ikke den store handy man, men jeg tog mig alligevel i at tænke, at hvis man forbandt alle vibratorerne, kunne man snildt bryde vores gamle betongulv op hjemme i badeværelset - og spare håndværkerne.

En af dildoerne fik godt nok min selvtillid til at krympe. Den var på længde med Oslofærgen - og sort, naturligvis.

Jeg kom til at tænke på en vits, som vi drenge turnerede med i barndommen: To mænd stod på Lillebæltsbroen og tissede ned i vandet. Den ene var dansker, den anden neger - det hed de altså dengang. Så ville danskeren prale med sit udstyr og udbrød: »Vandet er ret varmt i dag.« Negeren kiggede på ham og svarede kort:

»Og dybt.«

Dén gnækkede vi drenge en del ad - med gru. Vi vil aldrig indrømme det, men den gru sidder stadig i os. Den er bestemt ikke blevet mindre efter besøget i Valbys underliv.

Andre læser også