____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Vinteren er over os, og meteorologerne hævder, at det kolde vejr med hvidt nedbør vil blive ved lang endnu. Det skaber selvfølgelig lidt trafikale problemer. Blandt andet for de, der tager cyklen for at komme frem i verdenen.

I samarbejde med cyklistforbundet giver vi her 10 gode råd til, hvad du skal tænke på, når is, sne og kulde er vejrudsigten for din cykeltur.

1. Stå tidligt op Det er det bedste råd! Tag af sted i god tid, så du har god tid til at køre sikkert og i henhold til vejrforholdene.

2. Pak let Undgå tungtlastede cykelkurve, tasker og andet, som gør det svært at styre. Pak let og lavt, fx i en cykeltaske bag på cyklen.

3. Se - og bliv set Gode cykellygter er et must! Selv i dagslys kan det være svært at ”læse” underlaget, hvilket er en forudsætning for sikker kørsel. Husk også reflekser der sikrer dig synlighed for medtrafikanter.

4. Bløde dæk Dækket må gerne være lidt blødt pumpet, og brede dæk er gode. På is er pigdæk bedst.

5. Sving i en bue Undgå skarpe og pludselige sving. Tag store, bløde sving - i det omfang den øvrige trafik tillader det! Brems ned før svinget - akkurat som i bil - og slip bremsen, inden du begynder at dreje.

6. Brug bagbremsen Brems i god tid og gør det forsigtigt! Brems med bagbremsen, og pas på hvordan du skrider ud med baghjulet. Slip bremserne, hvis hjulene begynder at skride.

7. Tjek bremserne Tjek jævnligt, hvordan din cykel bremser: Er underlaget glat? Virker bremserne, som de skal? Særligt fælgbremser kan blive sølet til i is og sjap, og det mindsker bremseeffekten.

8. Hold afstand Helt banalt - bremselængden øges, når det er glat. Så giv lidt mere plads i trafikken.

9. Fokuser på at cykle Hold fokus på cyklisten lige foran dig og på den bane, du skal følge.

10. Smør godt Nogle dage er det svært overhovedet at komme af sted, fordi cyklen er stivfrossen. Du kan forebygge ved at smøre kæde, lås og kabler jævnligt.HAR DU ANDRE GODE TIPS TIL DINE MEDCYKLISTER? SKRIV I KOMMENTARFELTET HERUNDER