Samuel Sánchez kommer ikke til at spille nogen rolle i årets Vuelta, efter han er blevet taget for doping.
Samuel Sánchez kommer ikke til at spille nogen rolle i årets Vuelta, efter han er blevet taget for doping. Foto: JAVIER ETXEZARRETA

BMC Racing Teams Samuel Sánchez er torsdag blevet suspenderet, efter at han er blevet testet positiv for doping. Det skriver BMC i en pressemeddelelse.

Det er den internationale cykelunion, UCI, der har kontaktet cykelholdet med beskeden om, at deres stjerne 9. august er blevet testet positiv for det ulovlige stof GHRP-2. Det er et stof, der normalt bruges til behandling af personer med manglende væksthormon.

FBL-EURO-2017-WOMEN-NED-DEN -

’I overensstemmelse med BMC Racing Teams nultolerance for doping og UCIs regulationer, er Sánchez blevet suspenderet fra holdet med øjeblikkelig virkning. Indtil resultaterne af B-testen foreligger, vil der ikke ske yderligere,‘ skriver BMC i sin pressemeddelelse.

Holdet skriver videre, at alle ryttere og personale har den højeste etiske standard, og at holdet er skuffede over at skulle dele beskeden så tæt på Vuelta a España.

UCI oplyser, at dopingkontrollen er foretaget af cykelsportens antidoping-enhed, CADF. Samtidig skriver de, at Sánchez har retten til at bede om resultaterne af B-testen – ellers ønsker de ikke at kommentere yderligere.

5323524565324564653526532

Samuel Sánchez skulle have kørt med i Vueltaen, der starter lørdag. I stedet bliver det Loïc Vliegen, der overtager hans plads.

Der er flere cykelryttere, der er testet positive for GHRP-2. Stoffet er attraktivt, da det øger rytternes styrke og muskelmasse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.