Boligmarkedet er ved at komme sig ovenpå krisen. Nu stiger priserne på især ejerlejligheder i Hovedstaden og i Midtjylland.

På kun et år er priserne på ejerlejligheder i Midtjylland steget med 4,7 pct., mens man i København kan mærke en stigning på 7,6 pct.

Priserne er dog stadig ikke nået tilbage til samme niveau fra før boligkrisen, og i Region Nordjylland, Syddanmark og Sjælland falder priserne stadig. Værst står det til i Region Nordjylland, hvor priserne på et år er faldet med 7,4 pct.

Tallene er mandag blevet offentliggjort af Danmarks Statistik og gælder for årets tre første måneder. Ifølge Mæglerkæden Home er priserne allerede faldet en smule, men ejerlejlighederne koster stadig mere, end de gjorde for et år siden.

- Til gengæld er der godt gang i handlerne, og vi har i både maj og juni solgt 19 pct. flere lejligheder end samme måneder året før. Det er et signal til sælgerne om, at når prisen ikke sættes for højt, så er der også købere til lejligheden, siger kommunikationskonsulent i Home Michael Dalsager.

Han fortæller, at Home forventer, at priserne vil fortsætte med at stige, langsomt men sikkert.