»Jeg har altid elsket politiserier med fede actionscener, biljagter og blod, der sprøjter«. I denne uges '3 du skal se' anbefaler skuespiller Jonas Schmidt tre politiserier.

Jonas Schmidt er selvlært skuespiller og har lavet alt lige fra spille- og reklamefilm, lagt stemmer til tegnefilm og været inde i den råbende flodhest Dolph.

Måske er han mest kendt som John Schmidt i tv-serien P.I.S. (Politiets indsatsstyrke). John Schmidt vender nok ikke tilbage til skærmen. Til gengæld er Jonas aktuel i komedieserien 'Afhøring', hvor han spiller politimanden Gert Lassen, der prøver at opklare svære forbrydelser. Serien har premiere 16. decermber på C MORE.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvilke politiserier Jonas Schmidt selv elsker at se.

Jonas Schmidt er aktuel i en ny politiserie, der vises på C MORE.
Jonas Schmidt er aktuel i en ny politiserie, der vises på C MORE.
Vis mere

Jonas Schmidt startede sin karriere på Nordisk Film i 1996, hvor han blev ansat som runner. Senere hen kom han i lære som lysmand, men da han kom til at lave en stor lysfejl under en optagelse af Lykkehjulet, fik han 'lov til' at prøve kræfter som publikumsopvarmer på selv samme program.

Det var dér, han fandt ud af, at han godt kunne lide at stå foran et publikum og være sjov.

I 1999 udviklede han sammen med vennerne Lai Yde, Rasmus Bjerg, Carsten Kressner og Simon Bonde tv-serien P.I.S. (Politiets indsatsstyrke). Her fik han sit gennembrud, som den meget uheldige jyske politimand John Schmidt.

Jonas Schmidt spiller politimanden John Schmidt i tv-serien P.I.S.
Jonas Schmidt spiller politimanden John Schmidt i tv-serien P.I.S. Foto: Scanpix
Vis mere

»Vi havde lavet en dummy, som vi viste til Palle Strøm. Han købte først én sæson og derefter syv afsnit mere. Det var jo sådan lidt drama-komedie møder dokumentar. Noget, som man ikke rigtigt havde set på dansk tv før.

»Vi var lidt inspireret af Dødbringende Våben og Die Hard-filmene på det tidspunkt.«

Selv om serien stoppede, fortsatte Jonas Schmidt med at lave komedie. Først medvirkede han i en række Toyota-reklamer med Simon Jul, og et par år efter mødtes han med Mikael Wulff for at udvikle rollen som Dolph.

Jonas Schmidt er inde i flodhesten Dolph.
Jonas Schmidt er inde i flodhesten Dolph. Foto: Scanpix
Vis mere

»Det var sjovt at være inde i Dolph. Jeg ved faktisk ikke, hvorfor det endte med, at Dolph altid råber. Det var ikke meningen fra starten, det var bare noget, der skete, og så virkede det ret godt.«

»Måske var det, fordi jeg fik den store dragt på, og så kom jeg bare automatisk til at råbe, fordi jeg ikke troede, de kunne høre mig.«

Det er derefter blevet til et utal af mindre roller i spillefilm, børne-tv, roller i julekalendere og stemmelægning til tegnefilm. Jonas Schmidt har bl.a. lagt stemmen til 'Kokken' i tegnefilmen Ratatouille.

Når Jonas ikke laver skuespil, er han vild med sci-fi og politiserier. I videoen øverst kan du se, hvilke tre politiserier han anbefaler, du skal se.