Amarone-, ripasso- og passimento-vine fra det norditalienske vinområde Veneto er alle tre vintyper med lidt sødme, der gør netop disse vine velegnede til såvel krydret mad som grillmad.

Amarone er fremstillet af druer, tørret i cirka fire måneder, til druerne er næsten rosinsøde. 


Ripasso er gæret på resterne af amarone-druer, mens passimento-vinene har et vist indhold af druer, som er tørret i en kortere periode, men altså ikke så længe som til amarone. Derfor er ripasso- og passimento-vinene heller ikke så kraftige og ej heller så kostbare som amarone. Men de har alligevel både den kraft og frugtsødme, som danskerne sætter så stor pris på. Alle disse kraftige rødvine til grillmaden bør serveres let kølige ved 16-18 grader. Og lad dem gerne få luft i en glaskande eller på karaffel i mindst en halv time før serveringen.

Læs også:

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her


Amarone er fremstillet af druer, tørret i cirka fire måneder, til druerne er næsten rosinsøde. 


Ripasso er gæret på resterne af amarone-druer, mens passimento-vinene har et vist indhold af druer, som er tørret i en kortere periode, men altså ikke så længe som til amarone. Derfor er ripasso- og passimento-vinene heller ikke så kraftige og ej heller så kostbare som amarone. Men de har alligevel både den kraft og frugtsødme, som danskerne sætter så stor pris på. Alle disse kraftige rødvine til grillmaden bør serveres let kølige ved 16-18 grader. Og lad dem gerne få luft i en glaskande eller på karaffel i mindst en halv time før serveringen.

Læs også:

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her