KØB PLUS!

Caroline: Fantastisk at slå Serena

Efter tre nederlag i deres hidtidige opgør jublede Caroline Wozniacki natten til onsdag, da hun besejrede veninden Serena Williams.

Efter et forår hvor Caroline Wozniacki indtil nu er rutschet ned af verdensranglisten i takt med, at hun har haft svært ved at få spillet til at hænge sammen flere kampe ad gangen, ser danskeren ud til at finde sit niveau igen.

Natten til onsdag fik hun en af karrierens helt store sejre, da hun for første gang i fire forsøg gik fra banen som sejrherre fra et møde med Serena Williams.

- Serena er en stor mester, og jeg har stor respekt for hende. Det er fantastisk at gå ud og slå hende. Jeg har tabt de tre andre gange. Jeg synes, at jeg spillede en god kamp. Jeg er tilfreds med den måde, som jeg spillede på - jeg begik ikke for mange uprovokerede fejl, og jeg sendte hende ud at løbe, sagde Wozniacki efter sejren til WTAs hjemmeside.

Danskeren vandt 6-4, 6-4. I andet sæt kom Wozniacki foran 5-1, men så hentede Williams tre partier i træk, og kampen var på vippen. Her viste Wozniacki det mentale stof, som hun er gjort af og afgjorde kampen.

- Det var jeg nødt til at lukke ude, hun ville ikke forære mig noget, sagde Wozniacki til AP om den spændte situation i det afgørende parti, hvor kampen virkelig kunne tippe ved stillingen 30-30.

- Der er nogle spillere, som du ved, at du har slået, når du fører 5-1 i andet sæt. Men ikke Serena, her er du nødt til at kæmpe, indtil det sidste point er vundet. Jeg vidste, at hun ville blive bedre, jeg kunne mærke, at hun var meget motiveret i det sidste parti, sagde Wozniacki.

Williams slog 34 vindere undervejs, men da hun samtidig lavede 36 uprovokerede fejl, var det op til danskeren at udnytte den store fejlrate, og det gjorde hun med intelligent og tålmodigt spil. Wozniacki slog således 12 vindere i kampen, mens hun kun blev noteret for 13 uprovokerede fejl.

Samtidig var danskeren stærkt servende, og hun var på forhånd klar over, at det kunne blive en afgørende faktor.

- Jeg vidste, at hvis jeg ikke var omhyggelig med mine server, ville det blive svært.

Det er første gang, at Wozniacki er nået så langt ved WTA-turneringen i Miami. Hun møder nu russeren Maria Sharapova i semfinalen. Danskeren har på forhånd en negativ statistik, to sejre og tre nederlag mod Sharapova, som i sin kvartfinale slog kineseren Li Na i overbevisende stil, 6-3, 6-0.

- For at være helt ærlig er jeg glad for, at jeg har fri i morgen. Jeg kan slappe lidt af, træne en enkelt gang og så nyde Miami. Maria er en stærk spiller. Jeg har spillet godt på det seneste og slået hårdt til bolden, så jeg skal virkelig få hende ud at løbe - det er det vigtigste i den kamp.