Bruno Labbadia skifter fra trænersædet i Bayer Leverkusen til Hamburger SV, mens Jupp Heynckes tager over i Leverkusen.

To tyske topklubber i fodbold fik i aften nye trænere. Hamburger SV henter Bruno Labbadia i Bayer Leverkusen til at afløse Martin Jol, der er skiftet til Ajax i Holland. Labbadias afløser i Leverkusen bliver den gamle kending Jupp Heynckes, som senest stod i spidsen for Bayern München i de sidste kampe af den netop overståede sæson, da storklubben havde fyret Jürgen Klinsmann.

- Jeg har glædet mig meget over interessen. Under min korte gæsteoptræden i München mærkede jeg, at det stadig brænder i mig. Derfor tager jeg gerne imod denne nye opgave, siger 64-årige Jupp Heynckes til Leverkusens hjemmeside. Den tidligere træner for blandt andre Real Madrid og Benfica har fået en toårig kontrakt.

HSV betaler kompensation for at hente Bruno Labbadia før kontraktudløb. Træneren førte Leverkusen frem til pokalfinalen, hvor det dog blev til et nederlag mod Werder Bremen, men i Bundesligaen sluttede klubben på en utilfredsstillende niendeplads.

Også HSV havde en skuffende sæsonafslutning, efter at klubben længe spillede med om det tyske mesterskab. Bruno Labbadia har fået en kontrakt på tre år.

/ritzau/