Danske Morten Vassard måtte køre i 29 timer for at slippe væk fra byen Houston, som lørdag morgen forventes at blive ramt af orkanen Rita. Folk opfører sig rigtigt skidt, beretter han fra Texas.

- Alt er kaos. Jeg har været 29 timer undervejs for at komme væk fra Houston. Undervejs så jeg to mænd, som sloges om en dunk benzin - det er et rent held, at jeg ikke har måttet efterlade min bil undervejs. Folk opfører sig virkeligt skidt.

Det har været en hård oplevelse for 26-årige Morten Vassard, som arbejder som speditør for DFDS i Houston i Texas, at slippe væk fra det område, som lørdag morgen forventes at bliver ramt af orkanen Rita.

Da han kom hjem fra arbejde onsdag aften, besluttede han sig for at forlade byen efter råd fra myndighederne. Beboelsesejendommen, som Morten, der kommer fra Århus, bor i, var allerede begyndt at blive tom, og det lignede et helt spøgelseshus. På vejene ud af byen var der til gengæld fyldt med biler, og alt var kaos.

Nu 29 timer senere sidder han dog i trygge omgivelser hos en veninde i en lille by nær Austin, og her har han tænkt sig at blive, indtil stormen er drevet over.

- Men jeg frygter for at komme hjem, det gør jeg. Det er en ubehagelig følelse at have forladt sit hjem. Jeg fik ikke ret mange ting med, for de kunne ikke være i bilen, fortæller han til bt.dk.

Flere af Morten Vassards danske venner i Houston har valgt at blive i byen, og det er han absolut ikke tryg ved. Han mener, at stormen er så kraftig, at det kan gå rigtigt galt - og han er ikke den eneste, der er bekymret. Mortens mor, der bor i Jylland, havde nemlig svært ved at få fat i sin søn.

- Hele telefonnettet har været nede. Men det lykkedes mig at få nogle ord igennem til min chef om, at jeg var ok. Så nu er familien mere rolig.

tik@bt.dk