Tilbage i 1889 sad to mænd på Bowen's Saloon i Santa Fe, New Mexico og spillede no-limit five-card draw. Den ene var Ike Jackson, en af de rigeste ranchejere i New Mexico. Den anden var den legendariske gambler Johnny Dougherty.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>For at finde det højeste raise nogensinde i pokerens historie, skal vi endnu engang tilbage til vilde vesten.

De to mænd spillede i timevis og mere end 100 folk var stimlet sammen omkring bordet for at følge begivenhedernes gang. Blandt tilskuerne var Guvernøren af New Mexico, L. Bradford Prince.

På et tidspunkt når puljen mellem de to gamblere op på over $100.000, hvilket var et uhørt beløb for selv de rigeste dengang. Både Jackson og Dougherty havde tomme lommer, så i stedet hiver Ike Jackson et stykke papir frem og nedskriver et skøde på sin ranch med over 10.000 kvæg. Papiret kaster han i puljen - og raiser.

Dougherty sidder stille og roligt på den anden side af bordet, hvorefter han hiver sit eget stykke papir frem. Han skriver et par linier ned, rejser sig fra sin plads og går hen og stiller sig foran Guvernøren. Dougherty trækker sin Colt pistol og holder den op mod Bradfords pande. "Skriv under eller jeg skyder".

Af frygt skriver Guvernøren med det samme under på papiret. Dougherty sætter sig tilbage på sin plads og smider papiret i puljen. Jackson tager fat i papiret og kigger på det. Kort tid efter begynder han at bande højlydt - og folder.

På skødet stod der "Jeg raiser staten New Mexico".