Tom Kristensen kørte søndag karrierens sidste racerløb på Interlagos-banen i Brasilien. Efterfølgende takkede den danske Le Mans-konge Audi og kaldte weekenden for en af de bedste i hans lange racerliv.

I Brasilien sluttede 47-årige Tom Kristensen på tredjepladsen i løbet, der samtidig var det sidste i årets udgave af VM i langdistanceløb (WEC).

Selvom han ikke vandt sammen med teamkammeraterne Loic Duval og Lucas di Grassi i Audi nummer 1, var Tom Kristensen tilfreds med at bestige sejrspodiet en sidste gang, hvor Porsche med Dumas, Jani og Lieb stod øverst.

»En stor tak til alle. Jeg sluttede mit første løb med Audi i år 2000 på Sebring med en podieplads, og i mit sidste løb er jeg på podiet igen efter et svært løb,« sagde Tom Kristensen efterfølgende i en pressemeddelelse.

Weekenden i Brasilien var resultatmæssigt langt fra den største i Tom Kristensens karriere, der blandt meget mere tæller ni sejre i 24-timersløbet på Le Mans.

Alligevel vil tredjepladsen, og alt det der fulgte med af tilkendegivelser fra kollegaer og fans, stå tilbage som en af de helt store for Tom Kristensen.

»Jeg er glad for, at jeg har udlevet min karriere hos Audi med det bedste hold hold af mennesker i verden. Følelsesmæssigt var det her den bedste weekend i min karriere,« sagde han.

Tom Kristensen skal nu fungere i en rolle som ambassadør og rådgiver for Audi. Derudover fortsætter han som en del af det officielle dommerpanel ved udvalgte Formel 1-løb i 2015.