FC Nordsjælland og særligt lejesvenden Joshua John bankede Silkeborg langt ned under Farum Parks kunstgræs i første halvleg i en kamp, der endte 6-1 til mestrene.

Ydmygelse, afstraffelse og magtdemonstration.

Det er ikke svært at finde de helt store gloser frem, efter FC Nordsjælland i dag kørte Silkeborg fuldstændigt over. 5-0 var resultatet i pausen, efter en halvleg, hvor der stod Joshua John skrevet ud over det hele.

For med blot tre point efter fem kamp og denne afklapsning på 6-1 in mente må Silkeborg nu betegnes som et knækket hold. FC Nordsjælland afstraffede fuldstændigt jyderne, da de denne lørdag eftermiddag blev banket langt ned under kunstgræsset på Farum Park. En sådan afklapsning ser man sjælendt i dansk fodbold.

Således beviste de danske mestre endelig noget af den kynisme, som træner Kasper Hjulmand tidligere har efterspurgt. En kynisme, der ikke underligt er kommet efter landingen af en ny hollænder.

I sidste uge sikrede den lejesvenden Joshua John det ene point mod AaB med en scoring, og den hollandske kantspiller viste på ny en utrolig skarphed foran mål.

Flere gange lykkedes det den velsmurte Nordsjælland-maskine at sende John fri i dybden, og herfra var han nærmest umulig at styre. Hele fire gange sendte lejesvenden bolden i netmaskerne, og med under 110 minutter Superliga-græs under fødderne, troner den hollandske hurtigløber nu ligaens topscorerliste.

Kun Michael Parkhurst formåede at afbryde Joshua Johns scoringsstime.

Klasseforskellen kom mindre til udtryk i anden halvleg, eftersom både hjemme- og udehold vidste, hvor kampen resultatmæssig var på vej hen. Tempoet blevet sænket, og begge mandskaber havde egentlig ikke noget specielt behov for at spille de 90 minutter til ende. Silkeborg faldt helt fra hinaden, og mestrene havde kun som hensigt at holde bolden i egne rækker.

Det blev derfor en stille dag på kontoret FC Nordsjælland, som dog måtte se udeholdets Jesper Bech pynte på resultatet, inden nye tryllerier fra Joshua John førte til Kasper Lorentzens scoring til 6-1, der også blev kampens resultat.