BT TV har bedt sidste års vinder af 'Den Store Bagedyst' afsløre nogle af sine bedste bagetips. I tv-klippet kan se, hvordan du kan blive bedre til at bage.

5 skarpe til Annemette Voss

- Hvem er du?

Annemette Voss, 30 år og vinder af 'Den Store Bagedyst 2013'. Bor i Charlottenlund med sine to drenge og lever af at udvikle opskrifter, holde foredrag og kurser. Har udgivet bogen 'Bagelyst'.

- Hvor tit laver du mad?

Hver dag. Jeg laver rigtig meget kage og kan rigtig godt lide at spise det, men det kræver, at man lever sundt udover. Jeg lever ikke efter nogen kur, men efter sund fornuft. Det betyder, at vi hjemme hos os spiser utrolig meget grønt og knap så meget brød, pasta og ris.

- Hvem har lært dig at lave mad?

Min mormor lærte mig at bage, da jeg var helt lille. Bagning er en rigtig god måde at få børn til at blive glade for at gå i køkkenet på, og det er sådan, jeg har fået passion for madlavning. Når vi snakker madlavning i klassisk forstand er det min tidligere svigermor, der har lært mig det meste.

- Hvad skulle dit sidste måltid være?

Risengrød. Det elsker jeg. Og hvis man også må vælge en dessert, skulle det være jordbærtærte.

- Hvorfor har du valgt at lave tærte?

Tærte var noget af den første mad, jeg gav mig i kast med at lave selv. Jeg er ikke så god til kød, og en tærte har ofte rigtig mange grøntsager, hvilket jeg er helt vild med. Det er også praktisk, fordi det kan holde sig i et par dage. Jeg laver som regel altid den samme bund og samme æggemasse, og så fylder jeg noget sjovt i. Nu hvor sommeren går på hæld, kan jeg godt lide at bruge soltørrede tomater, fordi de varme nuancer passer godt til efteråret.