Vanvittigt. Vildt. Sindssygt.

De store ord står i kø for at beskrive dem semifinale, Danmark spillede fredag aften i Gdansk.

Defensiven brillerede, og selvom offensiven til tider var i problemer, holdt Nikolaj Jacobsens mandskab hovedet koldt og satte en stor, tyk streg under, hvorfor de er forsvarende verdensmestre.

Danmark er i finalen efter sejren på 26-23 over Spanien. Og søndag aften finder vi ud af, om de forsvarende gulddrenge gør den 'Helt sikker!'.

Spanierne trak det længste strå i EM-semifinalen sidste år. Men denne gang gik det ikke.

Der er flere, der fortjener at blive fremhævet efter dette brag af en semifinale, men særligt én skilte sig ud. Manden, der havde en stor andel i aftenens sejr.

Jeg taler selvfølgelig om Niklas Landin, der stod en vanvittigt god håndboldkamp i særligt første halvleg.

Niklas Landin var bestemt ikke tilfreds.
Niklas Landin var bestemt ikke tilfreds. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Han er bare verdensklasse, og det beviste han endnu en gang i fredagens semifinale. Der kom også i den grad tænding på den danske målvogter, da han mente, en kendelse først gik imod Danmark, og da han efterfølgende blev ramt i hovedet, farede han i flæsket på sin modstander.

Jeg har aldrig set ham så rasende før. Vild, vild tænding og noget af et drama, vi fik.

Og selvfølgelig snuppede han et straffekast, da der var knap et minut tilbage ved stillingen 25-23. Det kunne ikke være anderledes!

De var ikke mange. Men de var der. En lille flok danske tilskuere, der kunne høres fra start. »Danmark, Danmark,« råbte de, så godt de kunne i hallen, hvor der ellers var lige så mange tomme sæder, som der var fyldte.

Vi har talt om det før – planlægningen af finaleweekenden er helt igennem håbløs med to semifinaler i forskellige lande.

Der var en pæn gruppe danske tilskuere i hallen, der gjorde deres.
Der var en pæn gruppe danske tilskuere i hallen, der gjorde deres. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Om det har haft betydning for antallet af tilskuere, er jo ikke til at vide, men det er på ingen måde optimalt.

Kæmpe klapsalve og cadeau til den gruppe, der alligevel valgte at tage turen til Gdansk. Det er stærkt.

Danmark er i VM-finalen for tredje gang i træk. Det er vanvittigt imponerende af Nikolaj Jacobsens mandskab. De fik problemer med Spanien i løbet af anden halvleg, og de virkede en smule rystede, men formåede alligevel at bevare roen trods en del afbrændere.

De holdt hovedet koldt, slog til på de helt rigtige tidspunkter og tog sejren i sidste ende i en kamp, der blev lige så intens, som de selv havde spået inden. Hold nu op! Men Danmark er i finalen, venner. IGEN! Sindssygt stærkt.

Vi håber ikke, I har planer søndag aften. Det er på med klaphatten og 'For evigt' for fuld skrue – der bliver kæmpe håndboldfeber!