Mobning på de sociale medier. I en ny kampagnevideo fra Center for Rummelighed læser 12 gæster mobbebeskeder op. Beskederne er autentiske.

Videoen starter med teksten:

»Hvis du IKKE vil vide hvor voldsomt nogle børn og unge skriver til hinanden på de sociale medier, så stop filmen nu«

Beskederne, som børnene sender til hinanden, er voldsomme. Her er et par eksempler:

»Jeg håber, at du holder op med at leve. Danmark er bedre uden dig og din klamme familie og din store, fede klistrede røv«.

»Du vil dø alene i verden, og vi skider på din gravkiste. Griner, skider og tramper på dine knogler«.

Søren Kjær Jensen fra Center for Rummelighed mener, at forældre til børnene ikke har begreb om, hvor meget mobning, der florerer på de sociale medier.

»Voksne mennesker forstår sjældent digital mobning. Det kan være livsfarligt for børn at blive mobbet. Ikke mindst over de sociale medier«, siger han.

Videoen, som er den første i en videoserie fra Center for Rummelighed, skal skabe fokus på digital mobning.  Og at det bliver gjort på den rigtige måde.

»Det er afgørende, at vi bekæmper mobning på den rigtige måde. Det gør man ved at sætte fokus på det. Det mener vi, at denne video kan gøre«, siger Søren Kjær Jensen.

Videoen er på tre timer nået ud til næsten 100.000 brugere på Facebook.Ud over det er videoen blevet delt over 1000 gange.