Flere seere har kritiseret 'Vild med dans'-dommeren Jens Werner for at fylde for meget i programmet og være for hård i sin kritik. Nu forsvarer TV 2 deres mangeårige dansedommer.

I går skrev BT, at mange danskere er ved at have fået nok af den 52-årige Jens Werner, der har været dommer på 'Vild med dans' lige fra programmets start i 2005.

Flere kritiserede på Twitter, at Werner, fylder for meget i programmet.

Hos TV 2, der for tiden sender den 13. sæson af det populære underholdningsprogram, er man imidlertid glad for dommeren.

»Vi er rigtig glade for dommerpanelet. Fordi de hver især bidrager med noget personligt, farverigt og forskelligt,« lyder det fra Thomas Richardt Strøbech, der er underholdningsredaktør på TV 2, til BT.

Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe, Britt Bendixen og Jens Werner tilbage i 2012.
Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe, Britt Bendixen og Jens Werner tilbage i 2012. Foto: Claus Bech
Vis mere

»Vi overvejer hvert år, hvordan man kan forandre 'Vild med dans', men vi har ingen intentioner om at skifte ud i dommerpanelet, som er gode ambassadører for programmet på hver sin måde,« slår han fast.

Han har dog forståelse for, at seerne går mindst lige så meget op i dommernes præstationer som de medvirkendes.

»Dommerne er alle dybt professionelle, fordi de har brugt hele deres liv på dans. og de vurderer, hvad de ser på dansegulvet. Seerne vurderer, hvad de føler, og hvilken oplevelse det giver dem og stemmer ud fra det. Jeg elsker, at vores seere er engagerede i 'Vild med dans'. Og får lyst til at tale om programmet bagefter. Det er dejligt, at man bliver revet med af, hvad der foregår på og omkring dansegulvet,« tilføjer han.

Hovedersonen selv tager kritikken roligt.

»Jeg synes, man skal respektere folks meninger, for når man har valgt at være med i Danmarks mest populære underholdningsprogram, vil der altid være delte meninger om alle ting,« skriver han i en mail til BT.

Du er blevet kritiseret for at fylde for meget i programmet og for at være for kritisk. Hvad er din reaktion på det?

»Jeg forholder mig til dét, som jeg er ansat til, nemlig at vurdere og kommentere parrenes præstationer og bestræber mig altid på at se det positive i alt!«

Jens Werner understreger, at han er vant til hård kritik.

»Inden 'Vild med dans' startede, trænede jeg mig op til at blive verdens bedste danser, og i de år lærte jeg at håndtere kritik fra dommerne, trænerne og publikum... så ja, jeg har lært at leve med det og omvende det negative til noget positivt,« skriver han.

Søren Fauli og Karina Frimodt røg i omdans sammen med Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen.
Søren Fauli og Karina Frimodt røg i omdans sammen med Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Det blev i øvrigt skuespilleren Søren Fauli, der blev den tredje 'nydanser', der måtte udgå af programmet fredag.