Der er lagt op til en meget tæt og spændende finale i ’Vild med dans’ fredag aften, når vejrværten Sara Maria Franch-Mærkedahl sammen med partneren Silas Holst dyster mod skuespiller Johannes Nymark og hans dansepartner Claudia Rex om årets trofæ.

Faktisk bliver det den stærkeste finale i danseprogrammets historie. Det mener den dobbelte ’Vild med dans’-vinder, Vickie Jo Ringgaard.

- Jeg forventer, det bliver en helt fantastisk og sindssygt spændende aften, og jeg er ikke bleg for at sige, at det er den stærkeste finale nogensinde. Jeg tror, dommerne kommer til at give lutter 10-taller, siger en begejstret Vickie Jo Ringgaard til bt.dk.

Læs også:

Vickie Jo Ringgaard mener, at det var 'godt set' af TV2 at få Silas Holst og hans ægtefælle, Johannes Nymark, til at dyste mod hinanden, men hun tror ikke, at TV2 fra sæsonens start havde planlagt, at ægteparret skulle stå som de to finalepar.

- TV2 har sikkert håbet på det. Men den slags kan man slet ikke være sikker på i ’Vild med dans’-sammenhæng. Vi ved, at både Silas og Claudia er populære, men hverken Sara Maria eller Johannes var så kendte endda, så det kunne sagtens være blevet en fuser. Grunden til, at det er de to, der alligevel står i finalen, er, at de bare er de bedste dansere. De har udviklet sig, og de har også meget at byde på med deres personligheder, siger Vickie Jo Ringgaard.

Den ellers snakkesagelige danskeekspert bliver helt tavs, da hun bliver spurgt om, hvem hun tror på som vinder af ’Vild med dans' 2014. Efter længere betænkningstid siger hun hårdt presset:

- Jeg tror…. at Sara Maria løber af med det…. Nej… Jeg ved det ikke… Jeg ved ikke engang, hvad jeg selv synes. Jeg ved kun, at jeg har ekstremt høje forventninger til Sara Maria og Silas’ freestyle, siger hun.

Læs også:

Ser man på antallet af dommerpoint, de to par har fået hidtil i sæsonen, ligger de da også ekstraordinært tæt. Efter at have danset 12 individuelle danse er der bare 10 point forskel mellem de to par. Med 373 point mod 363 ligger Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst knebent i førertrøjen, og dét par er da også favorit hos samtlige bookmakere før fredagens finale.

- Sara Maria og Silas har været det absolut mest stabile par, og det faktum, at parret ikke én eneste gang har været i omdans, tyder på at seerne ligeledes har et godt øje til dem. Johannes og Cladia var dog helt fantastisk dansende sidst, og leverer de en lignende præstation, kan det slet ikke udelukkes, de løber med sejren, siger oddssætter hos Betsafe, Thomas Holm.

Ud over at enten Sara Maria Franch-Mærkedahl eller Johannes Nymark altså skriver sig ind ’Vild med dans’-historien i aften, kommer også Silas Holst eller Claudia Rex til at gøre det. De to professionelle dansere har hver vundet programmet én gang. I aften bliver en af dem dobbelt-dansevinder – og rykker dermed op på siden af Marianne Eihilt, Mads Vad og Vickie Jo Ringgaard.

Finalen i ’Vild med dans’ sendes på TV2 i aften klokken 20.

BT mødte de to finalepar i sidste weekend, efter de var blevet finaleklare. Se hvad de siger om at skulle kæmpe mod hinanden her: