Lyt til artiklen

Hvem skulle have troet, at man en dag, skulle få en firkantet vandmelon at se? Ikke desto mindre dyrkes de i Japan. De læskende kvadrater eksporteres til Rusland, hvor enkelte velhavende har fået øjnene op for dem. For de koster knaster.

De kvadratiske vandmeloner bliver eksporteret til Rusland, hvor de sælges for omkring 28.000 russiske rubler - omkring 5.000 kr. - i luksussupermarkeder. 

Det skriver BBC, der dog også kan oplyse, at det ikke just er, fordi russerne valfarter til supermarkederne for at købe firkantede vandmeloner. Nogle få købere har dog købt dem for sjovs skyld, skriver nyhedssitet.

Og russerne skal også passe på. Det er nemlig ikke helt godt for deres maver at spise de firkantede vandmeloner. De af frugterne, der eksporteres til Rusland, bliver nemlig høstet, før de er modne, så de er altså kun til pynt. Det har man bare undladt at gøre opmærksom på. Derfor er der muligvis nogen, der er kommet til at spise af de umodne vandmeloner.

De firkantede vandmeloner bliver dyrket i firkantede plastikbeholdere og bliver brugt som gaver i Japan. Især i sommeren under, det der kaldes, 'ochugen', bliver de givet væk i stor stil, når familie, venner og kollegaer udveksler gaver, skriver BBC.