En Sverigedemokrat peger fingre af multikulturalismen i Norge og Europa. Han mener, at massakren af norske Anders Breivik er et naturligt resultat af sammenblandingen af forskellige kulturer.

I et blogindlæg fra i søndags skriver politikeren Erik Hellsborn, at 'massakren er et resultat af multikulturalismen.'

Han er fra Sverigedemokraterna i Sverige, der tilhører det politiske Sveriges yderste højrefløj.

Han skriver i blogindlægget:

- I et norsk Norge, hvor de venstreorienterede 68'eres absurde drømme om et multi-kulturelt samfund ikke havde slået rod, ville denne tragedie aldrig have fundet sted.

- Massakren i Norge må være den værste voldsepisode, Skandinavien har oplevet siden Anden Verdenskrig. Men det kommer ikke som et lyn fra en klar himmel. Dette er hvad multikulturalismen gør. Den skaber konflikter mellem mennesker, leder til had, vold og en almindelig brutalisering af samfundet.

Hans synspunkter skal nu diskuteres internt hos Sverigedemokraterna. Her er der bred enighed om, at man ikke skal prøve at politisere massedrabet.

- Det går ikke at sige, at det er det multi-kulturelle samfund, der ligger bag angrebet. Det går ikke at give den politiske udvikling skylden for det, gerningsmanden har gjort, siger pressesekretær hos Sverigedemokraterna, Martin Kinnunen.

Erik Hellsborn skriver til sit forsvar, at det heller ikke var det, han mente:

- En del mennesker tror, at jeg fratager Breivik ansvaret for sine gerninger med det, jeg har skrevet. Sådan er det ikke ment. Indlægget handler om, hvordan multikulturalismen baner vejen for et voldsommere miljø.

- Jeg angrer, at jeg formulerede mig på en måde, der tydeligvis kunne misforstås, skriver han.