Endetribunen på fodboldklubben FC Twentes stadion i byen Enschede i Holland er kollapset under et renoveringsarbejde. Der meldes om 14 tilskadekomne og mindst ét bekræftet dødsfald.

Flere af de 14 ofre, der alle er bygningsarbejdere, er hårdt sårede. De er blevet transporteret med helikopter til nærliggende hospitaler. Der er fortsat mindst to personer, der er fanget i murbrokkerne.

Der meldes om to dødsfald, men kun ét er bekræftet. Ødelæggelserne beskrives som enorme. 

Ulykken skete ved middags-tid torsdag, da noget gik helt galt under en større renovering af Grolsch Veste stadion, der er hjemsted for klubben FC Twente.

Vidner fortæller til den hollandske avis De Telegraaf, at de hørte et kæmpe brag, hvorefter bjælker, der bærer tagkonstruktionen, begyndte at knække sammen, så taget kollapsede. En kran skulle også være væltet. Andre øjenvidner beskriver på Twitter sammenstyrtningen som 'et jordskælv'.

- Alting begyndte at ryste. Det lød som en storm, der pludselig ramte området. Da jeg efterfølgende kiggede ud, løb folk febrilsk rundt, fortæller en ansat på stadionet til AD.NL.

De første meldinger tyder på, at det var fejl i de bærende bjælker, der var skyld i ulykken.
Klokken 14:30 holdt klubledelsen et pressemøde på byens rådhus om ulykken, hvor pårørende blev opfordret til at henvende sig på et dertil oprettet krisetelefonnummer.

20-25 ambulancer og 10 brandbiler er eller har været på ulykkesstedet, ligesom en tysk ambulancehelikopter landede på stadion for at komme de hårdest sårede til undsætning.

Stadionet er opført i slut-halvfemserne og er derfor forholdsvis moderne. På grund af klubbens nylige succes havde den igangværende ombygning blandt andet til formål at øge tilskuerkapaciteten fra 24.000 til 30.000. Der skulle have været åbent hus den 17. juli, hvor den nu sammenstyrtede tribune skulle præsenteres for offentligheden.