Den britiske blogger Zoe Margolis har sagsøgt den engelske avis Independent on Sunday for fejlagtigt at kalde hende luder.

50.000 pund, eller godt 400.000 danske kroner kostede det den britiske avis at kalde en blogger for 'en luder'.

Den 37-årige feminist Zoe Margolis havde skrevet en kronik til avisen, da hun til sin gru opdagede, at hendes overskrift var blevet ændret. Hun blev nu præsenteret som 'en luder', både i avisen og på avisens hjemmeside. Det fortæller Sky News.

Zoe Margolis havde selv givet sin kronik overskriften 'Jeg er en glædespige, der blev  brevkasseredaktør'. Avisen tog sig den frihed at ændre overskriften til 'Jeg er en luder, der blev brevkasseredaktør'.

Det var ikke helt det, Zoe Margolis havde ment med sit ordvalg, og hun sagsøgte derfor avisen for at få erstatning.

- Jeg er fuldstændig fortvivlet over den skade, mit rygte har lidt, både professionelt og personligt, siger Zoe Margolis til journalism.co.uk.

Independent on Sunday erkender og undskylder fejlen.

- Vi accepterer, at frøken Margolis ikke er og aldrig har været 'en luder' eller på anden måde involveret i sex-industrien. Ordvalget i overskriften var en fejl og alvorligt æreskrænkende for frøken Margolis. Vi undskylder oprigtigt til frøken Margolis for den skade, hendes ry har lidt under, og for de frustrationer og den forlegenhed, hun må have følt, lyder det på avisens hjemmeside.