Hak lemmerne af til de hoster op. Sådan lyder det iskolde påfund fra Afrika-farende søfolks værste mareridt, de somaliske pirater.

En vietnamesisk kaptajn har fået skåret sin højre arm af af sin gidseltagere, skriver britiske Daily Mail. Han sidder fanget i det somaliske piratområde, Haradhere. 

Det sker som følge af, at løsesums-forhandlingerne om kravet på tre millioner dollars er gået i stå. De somaliske pirater lod herefter den maltrakterede kaptajn Chao-I Wus besætning ringe til deres familie for at fortælle, hvad der var sket.   

- De tryglede deres familier om at betale løsesummen og nogle af dem græd, fortæller en kilde blandt piraterne til Somalia Report News ifølge Daily Mail.  

- Det var en besked til ejeren (af båden, red.) og deres familier om, at hvis ejeren ikke betaler, vil de skade endnu et besætningsmedlem, forlyder det fra det lokale medie. 
 
Besætningen fra det kaprede skib, FV Shiuh FU-1, har været i piraternes varetægt siden skibet blev kapret i farvandet nord for Madagaskar i december 2010. Der er 26 medlemmer ombord, forlyder det.

To danskere bliver stadig holdt gidsler i Somalia. Det drejer sig om kaptajn Eddy Lopez og styrmand Søren Lyngbjørn.

Danske Poul Hagen Thisted blev onsdag befriet fra sit tre måneder lange fangenskab af amerikanske elitestyrker. Den danske nødhjælpsarbejder meldes i god behold.