Hvis man nogensinde lejer sit hjem ud på AirBnB eller andre udlejningstjenester, er det en ret god idé at sikre sig, at lejeren rent faktisk ikke er naboen, man har en kontrovers med.

Ellers kan det, som amerikanerne Michelle Huang og Tommy Payne fandt ud af, blive noget af et helvede.

Ifølge metro påstår parret, at Sandeep Andre Hingorani, som ejer forskellige lejligheder i samme boligblok, flyttede ind i deres lejlighed under dække af det falske navn ’Jim Tako’ i 2012.

Efter to måneder i lejligheden mente Sandeep Andre Hingorani, at han på grund af lejerettigheder nu kunne bo der på ubestemt tid. I samme periode mødte parret slet ikke manden, der gik under navnet Jim Tako. Al kommunikation foregik gennem Jim Takos ven, Piper Davis, som også boede i lejligheden.

Billede af Michelle Huangs og Tommy Paynes lejlighed

Men da de to måneder næsten var ovre, opdagede Michelle Huang og Tommy Payne gennem en advokat, at den egentlige lejer var manden, som de havde kæmpet med i årevis om fællesregninger til boligblokken. Samme advokat informerede dem om, at lejeren krævede sin ret til at konvertere sit lejemål til at vare på ubestemt tid.

Men hvad får én til at gå så langt? Ser man i anklageskriftet, får man parrets svar på dette. Parret er nemlig gået rettens vej og anklager nu naboen Sandeep Andre Hingorani for bedrageri og ulovlig indtrængen. Ifølge San Francisco Chronicle forklarer Michelle Huang og Tommy Payne, at hans mål var bevidst at pine parret så meget som muligt.

Hingorani mener derimod, at parret er helt forkert på den. Han havde slet ikke de intentioner. Han havde blot brug for et sted at være, mens der foregik et stort bygningsarbejde i hans eget hjem i samme bygning. Hans ven Piper Davis og mor Ursula Josefa Hingorani, som også boede i lejligheden i samme periode, manglede også et sted at bo, forklarer Sandeep Andre Hingorani.

De tre blev i lejligheden i over 10 måneder og vandt retten til at bo til leje på ubestemt tid. Men for nylig gav de besked om, at de flytter ud, fordi ejerne Michelle Huang og Tommy Payne angiveligt har gjort lejligheden umulig at leve i, fordi de blandt andet har slukket for elektriciteten i lejligheden.