Det syriske regimes brutaliet er ikke kun rettet mod de demonstranter, der forsøger at styrte det. Også soldaterne, der forsøger at holde oprøret nede, har i bogstavligste forstand fået en pistol for panden. Dræb og voldtag uskyldige civile eller bliv henrettet.

Sådan fortæller flere syriske værnepligtige, der efter de voldsomme oplevelser er deserteret fra den syriske hær.

- Vi blev fortalt, at folk var bevæbnede, men da vi kom viste det sig, at de var ubevæbnede civilie. Alligevel blev vi beordret til at skyde dem, fortæller en af de tidligere soldater Tahal al-Lush til nyhedsbureauet AFP.

Episoden fandt sted, da de syriske soldater ankom til byen Ar-Rastan. En by i den syriske Homs provins.

- Da vi kom ind i husense åbnede vi ild mod både unge og gamle. Kvinder blev voldtaget for øjnene af deres ægtemænd og børn, fortæller soldaten og gætter på, at omkring 700 mennesker blev dræbt.

Tallene er dog svære at få bekræftet, da journalister har forbud mod at rejse i Syrien.

Men at regimets ordre til soldaterne er brutale, vidner en anden deserteret værnepligtig Mirwan Khalafs histoire om.
 
- En professionel soldat trak en kniv frem og stak en civilist i hovedet uden grund lige foran mig, siger han til AFP.

Og da en anden soldat åbnede ild mod en folkemængde, blev det for meget for Mirwan Khalaf.

- Da skuddene begyndte at falde, kastede jeg mit eget våben væk og stak af, fortæller han og hævder at omkring 25 mennesker blev dræbt i hændelsen, der skal have fundet sted d. 7 juni.

Alle de deserterede soldater, som AFP har talt med, forventer, at det syriske regime snart kollapser, da flere soldater enten vil desertere eller tilslutte sig oprørerne.