Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

24-årige Benjamin Colton Barnes er netop nu USAs mest eftersøgte mand. Den unge krigsveteran fra Irak gik søndag morgen angiveligt amok og sårede fire mennesker ved en nytårsfest. Under sin flugt fra politiet skød og dræbte han en parkbetjent.

Benjamin Colton Barnes dræbte den 36-årige parkbetjent Margaret Anderson klokken 10.30 i går morges.

Han var angiveligt på flugt fra et andet skyderi tidligere om morgenen den 1, januar i det lille, søvnige South King County i staten Washington. Fire mennesker blev ramt af skud under en nytårsfest.

På vild flugt fra Sheriffen i South King County kørte 24-årige Benjamin Colton Barnes sin bil ind i den store Mount Rainier National Park, der ligger et stykke uden for storbyen Seattle i USAs nordvestlige hjørne.

Allerede ved indgangen til parken blev han forsøgt stoppet, men det lykkedes ham at komme forbi vagten ved porten.

Margaret Anderson parkerede sin firhjulstrækker på tværs af vejen for at stoppe den unge krigsveteran, men i følge FBIs talsmand, havde flygtningen svar på rede hånd.

- Han steg simpelthen ud af bilen og skød hende med et haglgevær, fortæller talskvinde Lee Taylor til Seattle Times.

Den 36-årige mor til to små børn døde af sit skudsår.

Andre parkbetjente forsøgte at komme Margaret Anderson til undsætning, men i over en time lykkedes det den toptrænede soldat at holde dem på afstand med en automatriffel, inden han tog flugten ind i vildnisset.

Mount Rainer National Park er med sine omkring 1000 kvadratkilometer kun lidt mindre end Lolland, og huser noget af USAs mest ufremkommelige vildmark.

FBI har natten igennem overfløjet området med fly, udrustet med varmesøgende udstyr, for at lokalisere Benjamin Barnes. Nu er menneskejagten på landjorden sat ind i samarbejde med den lokale Sheriff fra Pierce County.

Mere end 100 mand er på opgaven, der da heller ikke bliver nogen enkel sag at løse.

- Vi tror, vi har et ret godt spor, men han har et stort forspring, så det bliver ikke let, siger Ed Troyer fra sheriffens kontor til Seattle Times.

- Han er trænet i overlevelse i ekstreme omgivelser, han er svært bevæbnet med både et haglgevær og en automatriffel og han er villig til at bruge dem, konstaterer han over for avisen.

Benjamin Colton Barnes er far til en et-årig pige og er i konflikt med moren om forældremyndigheden. Hun beskriver sin tidligere kæreste som paranoid og hidsig og tør derfor ikke lade sin datter være sammen med ham.

Benjamin Colton Barnes, der har to gange har været udsendt til Irak af den amerikanske hær lider angiveligt at Post Traumatisk Stresssyndrom (PTSD).
 

Andre læser også