Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et norsk Hercules-fly med fem officerer ombord forsvandt torsdag eftermiddag pludselig fra radaren. Eftersøgningen af det forulykkede fly er i gang, men dårligt vejr besværliggør jagten.

Fredag morgen har det norske Forsvar offentliggjort billeder af de fem officerer, som er savnet efter flyulykken.  

De fem savnede er kaptajn Ståle Garberg, 42, fra Oslo, oberstløjtnant Truls Audun Ørpen, 46, fra Oslo, Kaptajn Bjørn Yngvar Haug, 40, fra Ullensaker, Kaptajn Siw Robertsen, 45, fra Oslo og kaptajn Steinar Utne, 35, fra Oslo.

Besætningen beskrives som værende meget erfaren.   

- Stemningen er trykket og tung. Det er et lille miljø blandt piloterne og de, som ellers arbejder med flyverne, og det er klart, at folk er præget af situationen, fortalte Fredrik Tandberg, der er presseofficer i det norske Forsvar, torsdag aften til netavisen vg.no.

- Det er klart, at det er ekstra vanskeligt at lede efter nogen, som man kender så godt, fortalte Fredrik Tandberg.Eftersøgningen er fredag stadig i gang. Både i luften og på jorden leder man efter det Hercules-fly, som torsdag eftermiddag forsvandt sporløst fra radaren på vej fra Evenes i det nordlige Norge til den svenske by Kiruna under en militærøvelse.

Presseofficeren fortalte, at man har stillet alt tilgængeligt materiale og mandskab til rådighed for den svenske Redningscentral, der styrer eftersøgningen.
 
Eftersøgningen er koncentreret omkring Sveriges højeste bjerg - Kebnekaise. Her frygter man, at flyet har ramt en bjergtop.

Også to danske helikoptere bidrager til efterforskningen.

Andre læser også