Han nægtede alle anklager om besøg på stripklubber og kontakter med kriminelle, da han i går lod sig interviewe af et svensk nyhedsbureau. Men hvis Kong Gustaf troede, at han dermed havde lagt sagen død, er dagens svenske aviser ikke behagelig læsning for den pressede regent.

For på lederplads i en række af landets dagblade bliver Kong Gustafs pure afvisning af alle anklager i mod ham taget under kærlig behandling.

- Det kan ikke været let at være konge, konstater den socialdemokratiske avis Arbetarbladet tørt, og sådan fortsætter reaktionerne fra de øvrige svenske aviser.

SYNES DU, AT DEN SVENSKE KONGE SKAL ABDICERE? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Den borgelige avis Göteborgposten skriver, at en voksen mand- som tilmed er Sveriges konge burde vide bedre end at færdes i kriminelle miljøer, og påpeger, at Kongefamiliens stilling ikke er givet af Gud eller ment til at vare for evigt. SE BILLEDERNE AF SILVIA OG KONGEN: Fra ren idyl til iskold luft

Og at det måske er på tide for Sverige at droppe monarkiet er også den socialdemokratiske avis Värmlands Folkblad inde på.

- Smid en gammeldags styreform overbord. Det ville være en lettelse for en konge som ikke ser ud til at trives særlig godt i sin rolle, skriver avisen og konkluderer at monarkiet er en livslang spændendetrøje for den royale familie.

Ifølge den konservative avis Barometern var Kongens optræden i interviewet arrogant, og det faktum, at han tidligere har tiet om anklager i mod ham er et ildevarslende tegn, skriver avisen.

Og heller ikke den uafhængige avis Helsingborgs Dagblad mener, at Gustafs håndtering af de kritiske spørgsmål var særlig elegant. Den bærer præg af, at han har siddet på tronen i 40 år og tyder på uduelighed og isolation, påpeger avisen i sin leder.

Hvis anklagerne mod Kong Gustaf er sande, og der findes kompromitterende billeder af ham, ja så er Kongen færdig med at regere Sverige, lyder dommen i Folkbladet Norrköping.

- Hvis disse billeder findes, er det på tide at kongen bliver eks-konge, påpeger avisen i sin leder.