En ny form for onlinechikane har set dagens lys. En amerikansk mand er blevet anholdt for at have sendt en såkaldt GIF til en journalist.

En GIF er et bevægeligt billede, og under normale omstændigheder indeholder det en sekvens med en sød hund eller et sjovt TV-klip. I dette tilfælde var det dog noget mere alvorligt.

Den 29-årige John Rayne Rivello sendte en blinkende GIF til journalisten Kurt Eichenwald, som lider af epilepsi.

Det skriver Washington Post.

Kurt Eichenwald har skrevet kritisk om præsident Trump, og John Rayne Rivello mente, at han skulle straffes for sin journalistik.

Han sendte derfor en besked på det sociale medie Twitter til journalisten, som tidligere åbent har fortalt om sin epilepsi.

'Du fortjener et anfald for dine historier,' stod der blandt andet i den blinkende GIF.

Kurt Eichenwalds kone fandt journalisten liggende på gulvet i et krampeanfald.

John Rayne Rivello havde på sin Twitter-profil pralet med at have sendt beskeden. Her havde han blandt andet skrevet: 'Jeg ved, han har epilepsi,' 'jeg håber, det sender ham i et anfald,' og 'lad os se, om han dør.'

Udover de pralende beskeder var Kurt Eichenwalds Wikipedia-side også blevet ændret, så han stod som værende død.

John Rayne Rivello er siden blevet anholdt og er blevet anklaget for onlinechikane med intention om at dræbe eller skade fysisk. Strafferammen er helt op til 10 års fængsel.

Ifølge Kurt Eichenwalds advokat var journalisten uarbejdsdygtig i dagevis efter angrebet, fordi han havde mistet følelsen i sin ene hånd og havde svært ved at tale.

Advokaten har sammenlignet det at sende en blinkende video til en epileptiker med at sende en brevbombe eller et brev med miltbrandspulver.

Siden angrebet blev kendt, har Kurt Eichenwald angiveligt modtaget op til 40 yderligere beskeder med blinkende lys. Alle sagerne er siden blevet overdraget til politiet.