En 12-årig dreng fra københavnsområdet døde torsdag på sygehuset af de kvæstelser, han pådrog sig ved en skiulykke i Østrig tidligere på dagen. Arkivfoto.
En 12-årig dreng fra københavnsområdet døde torsdag på sygehuset af de kvæstelser, han pådrog sig ved en skiulykke i Østrig tidligere på dagen. Arkivfoto. Foto: Neil Emmerson

En dansk families hyggelige skiferie i Østrig endte med en tragede, da en 12-årige dreng torsdag blev dræbt ved en skiulykke i Grossarl i Pongau-området. Den 12-årige var på ferie med sine forældre og sine to storesøstre. Familien kommer ifølge østrigsk politis oplysninger til bt.dk fra Dyssegaard i nærheden af København.

- Men vi oplyser ikke yderligere om den dræbtes identitet, siger Irene Stauffer fra Landespolizeidirektion Salzburg til bt.dk

Ifølge nyhedssiden Salzburg24.at fandt ulykken sted i Grossarl i Pongau-området, hvor drengen var på ferie med sin familie. Skiområdet hænger sammen med lifter og pister i det store Bad Gastein-skiområde.

Den 12-årige var klokken 10:40 torsdag formiddag på vej ned fra bjerget, da han godt 100 meter inden pisten sluttede mistede kontrollen over sine ski. Han lod sig falde bagover og strøg i stor fart lige forbi afspærringen til liftkøen til en 6'erstolelift, fløj ud over en kant og endte på en skråning 40 meter fra pisten.

En læge, der tilfældigvis var på stedet, ydede førstehjælp, hvorefter drengen blev fløjet med helikopter til et nærliggende hospital.

Selv om den 12-årige bar skihjelm, var hans skader var så alvorlige, at lægerne ikke var i stand til at redde hans liv. Ifølge den østrigske nyhedsside havde drengen brækket nakken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.