Som enhver anden sportsmand har cykelryttere oftest også faste ritualer og vaner, der skal gennemgås, før de træder op på cyklen.

Det samme har danske Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb. Hver eneste morgen før etapen kan han nemlig ses sidde en helt bestemt måde på cyklen.

Her tjekker han, at alt er, som det skal være, på cyklen. Først kigger han efter, om hjulene er spændt ordentligt, han dobbelttjekker bremserne og tager så et nøje kig på styret.

»Det er nogle nye cykler, som jeg prøver at justere lidt på. Men jeg tjekker altid mit udstyr efter,« fortælleren danskeren til B.T. og fortsætter:

»Det er meget vigtigt, og det fylder meget. Det er vores værktøj, som vi sidder på dagen lang, og hvis ikke det føles rigtig, og det ikke spiller, så har det en stor indflydelse. Og når det så spiller og føles rigtigt, så tror jeg også, at du har ryttere, der kører 10 procent hurtigere.«

24-årige Søren Kragh Andersen er med til Tour de France for anden gang, efter han sidste år gjorde sig flot bemærket med syv dage i den hvide ungdomstrøje.

I år er Team Sunweb dog markant svækket, efter deres normale kaptajn og klassementsrytter Tom Dumoulin ikke kom med på grund af en skade i knæet.

Fredag skal Tour de France-feltet ud på løbets længste etape på hele 230 kilometer.