Det har været undervejs længe, men nu mærker ledelsen i Lyngby for alvor konsekvenserne af de akutte økonomiske problemer, de bokser med.

Som en konsekvens af, at klubbens spillere endnu ikke har fået udbetalt deres løn for januar, valgte de i går at sende et påkrav til Lyngby.

»På vegne af samtlige kontraktansatte fodboldspillere i Lyngby Boldklub har Spillerforeningen dags dato rettet krav mod Lyngby Boldklub A/S om manglende udbetaling af løn,« skriver spillernes fagforening, Spillerforeningen i en pressemeddelelse:

»Sker betalingen ikke senest på tirsdag, kan Lyngby-spillerne fra og med onsdag ophæve deres kontrakter og dermed frit forhandle og indgå aftale med andre klubber. Et klubskifte her kræver en dispensation efter DBU’s regler, da det sker uden for et transfervindue. Ligeledes skal spilleren iagttage reglerne i relation til Lønmodtagernes Garantifond mv., hvilket Spillerforeningen rådgiver spillerne om,« lyder det.

LÆS NU Nyt håb? Lyngby genopliver forhandlinger med potentielle investorer

»Det er selvfølgelig kedeligt, at det er kommet hertil, men ved at sende et påkrav til Lyngby Boldklub sikrer vi, at spillerne kan agere, hvis der ikke kommer en løsning,« siger Spillerforeningens direktør Mads Øland.

»Vi er fortsat i dialog med klubbens ledelse og håber selvfølgelig, at deres bestræbelser på at finde en ny ejer bliver realiseret,« siger Mads Øland.

Til BT uddyber han spillerne beslutning om at sætte Lyngby-ledelsen stolen for døren.

»Det er nu, vi er klar til det (at sende påkravet, red.). Når nogen af vores medlemmer mangler løn, så opgør vi det så hurtigt, som vi kan, og gør vores krav gældende over for klubben. Det er spillerne forpligtet til i relation til en mulig dækning af Lønmodtagernes Garantifond.«

Så I kunne ikke have ventet en måned og på den måde givet Lyngby mere tid til at finde en løsning?

»Nej, det kan vi ikke. Man skal fremme sit krav så hurtigt, man kan. Havde virkeligheden været, at vi skulle bruge til mandag, havde det også gået. Men nu var vi klar til det.«

»Det er også sådan i spillertruppen, at de vil jo rigtig gerne have, at Lyngby klarer sig, men de vil omvendt ikke være i det limbo, som det er nu, særlig længe. Så egentlig tror jeg, at det passer både klubben, spillerne og også de investorgrupper, der er spil, ganske fint. Nu kan de nå at tage stilling til, om de vil eller ikke vil inden onsdag.«

Mads Øland fortæller, at han af Lyngbys bestyrelsesformand har fået at vide, at de investorer, som klubben forhandler med, alle træffer en beslutning senest mandag.

»Så det skridt, vi nu har taget, gør ikke noget i forhold til dem. De kommer ikke til at trække det ud alligevel,« siger han og tilføjer:

»Det er selvfølgelig klart at kunne Lyngby være blevet holdt svømmende i et år eller bare en måned mere, kan det være, at der var dukket nogle andre investorer op. Men nu er situationen, som den er, og spillerne og i øvrigt også de funktionære, som ikke får løn i øjeblikket, er alle mennesker med udgifter som du og jeg, så man skal ligesom have en afklaring og videre - eller endnu bedre have en tilbagebetaling af nogle nye ejere.«

Lyngby skal ifølge turneringsplanen spille første superligakamp i foråret 11. februar hjemme mod Brøndby. Om de kan stille hold til den tid, tør hverken Øland eller de spillere, som BT har været i kontakt med svare på. Ifølge Divisionsforeningen er der ikke nogen deadline for, hvornår klubben senest skal melde afbud, men møder de ikke op, bliver de taberdømt 3-0 og vil efterfølgende bliver ramt af diciplinære straffe, som kan ende med tvangsnedrykning til Danmarksserien.

 
Efter at have været bagud 0-1 mod Lyngby, tog FCK-mandskabet sig sammen og gik målamok.
Vis mere

Indtil videre har Lyngby-træner Thomas Nørgaard som en konsekvens af den nuværende situation valgt at aflyse søndagens planlagte træningskamp mod Sønderjyske. Fornuftigt mener anfører Mathias Tauber, der udtaler sig offentligt på spillertruppens vegne:

»Jeg kan sagtens se nogle udfordringer. Både praktiske udfordringer, men også udfordringer i forhold til mindsettet hos truppen,« siger han.

Han har ingen kommentarer til beslutningen om at gøre krav på januarlønnen hos Lyngby Boldklub.

Efter at nyheden om spillernes påkrav kom ud fredag eftermiddag, har BT forsøgt flere gange at få en kommentar fra bestyrelsesformand Torben Jensen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.