Fredag den 31. august skete der noget i dansk fodbold, som ikke sker tit - det sker faktisk næsten aldrig.

På transfervinduets sidste dag kontaktede Ståle Solbakken og FC København ifølge B.T.’s oplysninger ærkerivalerne i Brøndby.

Ikke for ingenting, men med et helt konkret bud, der ville gøre Brøndbys midtbaneprofil Simon Tibbling til den dyreste midtbanespiller, Ståle Solbakken nogensinde havde hentet til FC København.

»Det gik stærkt. Det var den sidste dag og de sidste timer. Jeg havde ikke rigtig tid til at tænke over, hvad der skete. Det var den 31. august - to eller fire timer, før vinduet lukkede. Det kom som et chok for mig. Jeg havde ikke lige forventet et bud fra FC København, så jeg tænkte: 'Okay',« fortæller Simon Tibbling til B.T.

FCK tilbød knap 19 millioner kroner lige nu og med en bonuspakke, der kunne løfte prisen til mellem 25 og 35 millioner kroner, for at få lov at købe Simon Tibbling.

Men svaret var klart og tydeligt: Nej tak!

Om Ståle Solbakken så skulle sælge det ene kontortårn i Telia Parken for at få råd til den 24-årige svensker, ville Brøndbys svar forblive det samme, lyder det fra kilder på vestegnen.

Brøndby vil under ingen omstændigheder sælge en af klubbens største profiler til en konkurrent i Superligaen. Hverken til FC København eller FC Midtjylland, som tidligere i vinduet også bød på Simon Tibbling.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

FC Københavns bud på Simon Tibbling er seneste kapitel i en sommer-saga, der kræver en opsummering. For det startede med FC Midtjyllands bud på 7,5 millioner kroner. Et bud, de fleste i fodbold-Danmark anså for et skambud, der slet ikke stod mål med Tibblings markedsværdi.

Således også FCK-manager Ståle Solbakken, der kort efter greb telefonen og ringede til Troels Bech for at høre, om det virkelig kunne passe med så lavt et bud fra FCM.

Det kunne det, og B.T. kunne fortælle, at midtjydernes lave bud skyldtes, at man på heden havde hørt, at Simon Tibbling ikke skulle være tilfreds i Brøndby. Det afviste Simon Tibbling selv til svenske Fotbollskanalen.

Det hele endte i en giftig debat på TV3 Sport mellem Brøndby-sportsdirektør, Troels Bech, og FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein. Her kaldte Troels Bech FC Midtjyllands bud for 'useriøst'.

Troels Bech, sportschef i Brøndby IF
Troels Bech, sportschef i Brøndby IF Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Samme følelse havde man ikke i Brøndby, da FC København lagde deres bud. Det betragtede man som et fair tilbud, men absolut ikke et, som Brøndby ønskede at acceptere.

Man sælger bare ikke til FC København.

»Det vil jo være et skifte til siden for de fleste i Brøndby. Ud over det vil det i respekt for vores fans være ganske utænkeligt, at vi skulle lade en spiller gå til FC København. Og med det kapløb, der aktuelt har været med FC Midtjylland, gælder det samme dér,« siger Troels Bech, inden han understreger det unikke i situationen omkring Simon Tibbling.

»Jeg har været i Brøndby i tre et halvt halvt år, og jeg har hverken hørt tilbud eller henvendelser på vores spillere eller selv afgivet henvendelser på FC Københavns eller for den sags skyld FC Midtjyllands spillere.«

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men i Simon Tibblings tilfælde skete det. Og det skyldtes en episode i oktober sidste år. Den historie kan du læse lige her.